2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Migránstaxikat fogtak a Vajdaságban (videó)

Horrorösszegekért vitték a bevándorlókat a magyar határhoz.

Az M1 híradója szerint Nagykikindánál tartóztattak le négy vajdasági taxisofőrt, akik a gyanú szerint 16 migránsnak segítettek eljutni Szabadkára, a magyar határ közelébe. A közmédia úgy tudja, a szerb rendőrség még az autóikat is elfogta a migránsokat fuvarozó taxisoknak. 

A helyiek elmondták a csatornának, hogy 

a taxisok hatalmas összegekért cserébe évek óta segítik a migránsokat.

Úgy tudni, a befogadótáborok környékén várják a fuvart a taxisok, a zombori utcák tele vannak illegális bevándorlókkal, de nem akarnak ott maradni. Egyetlen céljuk van, minél előbb eljutni a magyar határig.

Szíriából jöttünk és nagyon rossz a helyzetünk, ezért akarunk Nyugat-Európába menni”

– mondta egy férfi a közmédia riporterének.

Volt már olyan, hogy nyolc migráns is összezsúfolódott, hogy beférjen egy taxiba. A horgosiak azt mondják: az esti órákban a legnagyobb a forgalom. Hiába nőtt meg a rendőri jelenlét a faluban, a taxisoknál továbbra is nagyüzem van. Az idősek azt mondják, a migránsok teljesen megváltoztatták az életüket.

A szerb sajtó szerint a napokban négy nagykikindai taxisofőrt tartóztattak le, mert a gyanú szerint 16 migránst szállítottak Szabadkára. Egy nyugalmazott rendőr szerint a taxisok bűncselekményt követnek el, amikor segítenek az illegális bevándorlóknak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató