2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Óriási balhé a parlamentben - tanárok, diákok támadtak az ülésre

Az oktatási rendszer összeomlásáról és a pedagógusok elkötelezettségéről kezdett el beszélni Csárdi Antal az LMP országgyűlési képviselője hétfőn az azonnali kérdések órájában, amikor az ülést vezető Latorcai János félbeszakította.

„Bocsánatot kérek képviselő úr, sajnos a karzaton rendzavarás történt. Olyanok jelentek meg, akik politikai demonstrációt tartanak.”

A parlamenti közvetítésben nem mutatták, de a karzaton felálltak a Tanítanék Mozgalom pedagógusai és diákjai. Először megmutatták a kilenc követelésüket, majd hátat fordítottak, és fekete színű pólójukon fehér betűkkel a Tanítanék szót formázták meg. Mindezt Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője közvetítette Facebookon.

 

Az ülésvezető azt mondta, hogy a házszabály szerint tilos a karzaton véleményt nyilvánítani. „Arra kérem, hogy távozzanak, mert van keményebb késztetőeszközünk is, és nem szeretnék ahhoz folyamodni” – fogalmazott a KDNP-s Latorcai, majd szünetet rendelt el.

„Felkérem az Országgyűlés Hivatalának munkatársait, hogy ürítsék le a karzatot”
– rendelte el pár másodperccel később.

„Ha a döntéshozók nem jönnek el hozzánk, mi megyünk hozzájuk!” – írták a Tanítanék Mozgalom Facebook-oldalán az akcióról. A mozgalom képviseletében tanárok és diákok hívták fel a döntéshozók figyelmét az oktatás rendszerszintű válságára és a kilenc követelésükre.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató