2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Feljelenti az MSZP Matolcsy Györgyöt

A Magyar Nemzeti Bank elnökét az MSZP a forint árfolyamának rontása miatt jelenti fel - mondta el a párt társelnöke szerdai online sajtótájékoztatóján.



Matolcsy György hétfőn, az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén közölte: Magyarország válságközeli helyzetben van, a világ negyedik-ötödik legsérülékenyebb országa - emlékeztetett Komjáthi Imre.

"A jegybankelnök ezzel a kijelentésével keringőre hívta a spekulánsokat. Nem csupán sokadjára tette lejtőre a forintot, de olyan veszélynek tette ki hazánkat, amilyet jegybankelnöktől még nem láttunk. Ez gazdaságtörténelmi bűn" - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy ezért feljelenti a jegybankelnököt.

Közölte: bíznak abban, hogy Polt Péter legfőbb ügyész teljesíti alkotmányban foglalt feladatát, és nem maradnak el a következmények Matolcsy mondatai miatta, amelyek a forint további elértéktelenedését eredményezhetik.

Az MNB törvényben foglalt elsődleges feladata az árstabilitás elérése és fenntartása - emlékeztetett a szocialista politikus - írja az MTI.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató