2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az orosz hadsereg Kelet- és Dél-Ukrajna elfoglalására készül

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő leszögezte, hogy mi az orosz erők célja

Az orosz erők előtt „sok munka áll”, hogy elfoglalják Kelet- és Dél-Ukrajna azon részeit, amelyeket Moszkva sajátjának vall – közölte a Kreml. Dmitrij Peszkov szóvivő szerint Oroszországnak még „fel kell szabadítania” Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja régiók egyes részeit.- írja a mandiner.hu.

Megjegyzései Vlagyimir Putyint idézték, aki elismerte, hogy az ukrajnai háború hosszú folyamat lesz.

A területek egyike sem volt teljes mértékben orosz ellenőrzés alatt, amikor Moszkva azt állította, hogy elcsatolta őket, miután szeptemberben úgynevezett népszavazásokat tartottak, amelyeken a „többség arra szavazott”, hogy Oroszország részévé váljanak.

Kijev és a Nyugat a szavazásokat hamisnak és törvénytelennek minősítették.

Ukrajna kiszorította az orosz csapatokat egy kisebb területről Luhanszk tartományban, míg a múlt hónapban az orosz hadsereg visszavonult Herszon tartomány minden olyan részéből, amelyet a Dnyipro folyó nyugati partján ellenőrzött, beleértve a tartományi fővárost, Herszon városát is.

Arra a kérdésre, hogy Oroszország tervez-e további területeket bekebelezni a négy régión kívül, Peszkov azt mondta: „Erről szó sincs. Legalábbis erre vonatkozó nyilatkozatok nem hangzottak el”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató