2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Politico: Orbán Viktor lett Európa második legbomlasztóbb embere

A Politico minden évben megválasztja Európa legmeghatározóbb embereit, idén is felkerült a listára Orbán Viktor. A magyar államfő olyan illusztris társaságba került, mint Giorgia Meloni olasz miniszterelnök vagy Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.



A Politico három kategóriába sorolja a jelölteket: cselekvők, álmodozók és bomlasztók. Orbán Viktor az utolsóba került, az álmodozók közé viszont érdekes módon besorolták Vlagyimir Putyin orosz elnököt is, valószínűleg a Szovjetunió méretét megközelítő Orosz Föderáció elképzelései miatt. „A cselekvők azok, akiknek formális hatalmuk van, a bomlasztók azok, akik készen állnak a status quo felborítására, míg az álmodozók, akik az európai hatalmat és politikát mozgató eszméket képviselik” – magyarázza a kategóriákat a weboldal. A listát a Politico újságírói forrásaikra támaszkodva rakták össze.

„Úgy tűnik, Orbán Viktor megtörte Brüsszelt"

írja a Politico.

– Orbán elfojtotta a sajtót, aláássa az igazságszolgáltatást, elcsalja a demokráciát, és LMBTQ+-ellenes törvényeket hoz.” Orbán a második lett a sorban a zavarkeltők között, az első helyre az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni került.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató