2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Zugló, Újpest és Óbuda ellenzéki önkormányzatainak is szerződése van az ATV-vel

Nemcsak Zugló, hanem Óbuda és Újpest ellenzéki vezetésű önkormányzatai is kötöttek szerződést az ATV-vel – tudta meg a 24.hu. A lap szerint Zugló havi bruttó 666 ezer forintot fizet a csatornának, Újpest idén áprilisban bruttó 9,8 millió forintért szerződött az ATV-vel 11 hónapra, azaz havonta közel 890 ezer forintot fizet bruttóban, Óbuda pedig 2020-ban 5,6 millióra, 2021-ben pedig 5,5 millióra szerződött a csatornával.



Hogy a kerületek egészen pontosan mit kapnak a pénzükért a csatornától, az nem teljesen világos, annyi bizonyos, hogy Horváth Csaba, Zugló polgármestere sokszor volt az ATV műsorainak vendége, és Déri Tibor, Újpest korábban momentumos, ma DK-s polgármesterét, valamint Kiss László óbudai DK-s kerületvezetőt is többször meghívták.

Az óbudai önkormányzat a 24.hu kérdésére azt válaszolta, „a szerződés abból a megfontolásból jött létre, hogy az önkormányzat fontosabb híreit a minél szélesebb nyilvánosság megismerhesse”. Az újpestiek pedig ezt írták: „A megjelenések rendkívül jó lehetőséget adnak arra, hogy a kerületi jó gyakorlatokat akár országos szintre emeljük a televízió informatív műsoraiban vagy a Spirit FM hanghullámain.”

Zugló szerződéséről először az önkormányzat azt közölte a 444-gyel, hogy Horváth Csaba a szerződés részeként jár beszélgetni az Egyenes Beszédbe, majd később úgy pontosított, hogy Horváth Csaba e műsorban való szerepléséért mégsem fizetnek.

A 24.hu más, az ATV-n sokat szereplő ellenzéki polgármestereket is megkérdezett arról, van-e szerződésük az ATV-vel, de nem kaptak válaszokat.
 
 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató