2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Megpróbált lefejelni egy pénzügyőrt az ukrán határon egy férfi (Videó)

Később az is kiderült, hogy költségvetési csalás miatt már elítélték az agresszív sofőrt.

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt, gyanúsítottként hallgatták ki azt a szabolcsi a férfit, aki le akart fejelni egy pénzügyőrt az ukrán határon – közölte a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség pénteken.

Az eset még nyáron történt, a megalapozott gyanú szerint a férfi július 29-én Lónyánál akart Ukrajna felé távozni. A határon a vámellenőrzéskor egy pénzügyőr átvizsgálta a csomagtartóját, majd arra kérte, hogy nyissa fel a motorháztetőt is. A férfi erre nem volt hajlandó, és nekiállt fenyegetni és sértegetni a pénzügyőrt, többek között azt mondta neki, hogy a motortér

„üres, mint a feje!”

Azt is mondta, hogy a pénzügyőr családjának baja lesz, és odalépve a pénzügyőrhöz, a fejétől körülbelül 10 centire fejelő mozdulatokat tett. A pénzügyérnek emiatt hátrálnia kellett, de a férfi egészen addig követte, amíg „testi kényszerre” le nem állították. Ezt a jelenetsort az ügyészség által kiadott biztonsági felvételen meg is lehet nézni:

A lefejeléssel próbálkozó férfit ezután elő akarta állítani az ügyészség, de mivel egy olyan címre volt bejelentve hivatalosan, ahol nem volt lakóépület, nem találták meg és elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Végül ezen a héten csütörtökön kapták el, őrizetét elrendelte az ügyészség. Kiderült, hogy a férfi a lefejelős eset előtt néhány nappal költségvetési csalást is elkövetett, ami miatt a bíróság egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A nyomozó ügyészség a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére tekintettel indítványozza a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, amely kényszerintézkedésről a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája vasárnap dönt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató