2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Szijjártó: “Románia és Bulgária nem csatlakozhat a Schengen-övezethez, hol vannak most a károgók?”

Tegnap szavaztak az EU-tagállamok Brüsszelben Horvátország, Románia és Bulgária csatlakozásáról a Schengen-övezethez. Horvátország felvételt nyert, de Románia és Bulgária nem csatlakozhat, holott mindketten megérdemelték volna, hiszen keményen védik határaikat és sokat tettek az illegális migráció megfékezése érdekében – írja közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Hozzátette, a két ország csatlakozását egy-egy tagállam, Ausztria illetve Hollandia vétója akadályozta meg. Ilyenkor persze hallgatnak a károgók – hangsúlyozza a külügyminiszter.

Hol vannak ilyenkor a hivatásos károgók, az EU egységéért aggódók, az egyhangú döntéshozatalt eltörölni akaró EP-képviselők, hol vannak a liberális mainstream jajveszékelő újságírói, hol vannak a brüsszeli bürokraták, a liberális kormányok miniszterei? -teszi fel a kérdést Szijjártó.
 
Hasonlítsuk össze ezt a mostani csendet azzal a hangzavarral, ami minden egyes magyar nemzeti álláspontot kísér a brüsszeli vitákban, hangsúlyozza Szijjártó Péter.
 
Hozzáteszi, a liberális mainstream ismét leleplezte mérhetetlen képmutatását: ha egy közép-európai ország vétózik, az a világvége, az európai egység szétverése, ha pedig a nyugat-európaiak vétóznak, akkor az rendben van…

 

(PS)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató