2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Meghalt a szivárvány-pólós újságíró Katarban

Meghalt Grant Wahl amerikai sportújságíró a katari világbajnokságon az Argentína-Hollandia meccs tudósítása közben pénteken, miután valószínűleg szívrohamot kapott, írja a Guardian.

Wahl a stadion legfelső sorában, a sajtópáholyban ült, amikor a hosszabbításban összeesett, orvosi segítséget hívtak hozzá, és megkezdték az újraélesztését. Végül kórházba szállították, de ott már csak a halálát tudták megállapítani. Wahl már hétfőn arról írt, hogy egy katari orvosi klinikát keresett fel, miután rosszul érezte magát.

„Az egész amerikai futballcsalád megrendülten értesült Grant Wahl haláláról” – írja a US Soccer Federation közleményében.



Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője egy tweetben azt írta, hogy az Egyesült Államok „együttműködik a magas rangú katari tisztviselőkkel, hogy a lehető leggyorsabban teljesítsék a család kívánságát”.



Wahl a torna korábbi szakaszában azzal került a címlapokra, hogy az egyik stadion biztonsági személyzete feltartóztatta, mert szivárványszínű pólót viselt az Egyesült Államok-Wales elleni mérkőzésen. Azt mondta, hogy a pólóval "az LMBTQ közösséggel való szolidaritását szerette volna kifejezni", tehát ezzel provokálta a helyieket...

Wahl-nak ez volt az utolsó bejegyzése Instagramon:

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató