2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

60 embert vettek őrizetbe a brüsszeli hatóságok a zavargások után

Mint ismert, zavargásokba torkollott a brüsszeli marokkóiak mulatozása szombat éjjel, miután az észak-afrikai válogatott bejutott a katari vb elődöntőjébe.

A belga sajtó jelentése szerint a rendőrségnek könnygázt és vízágyút kellett bevetnie, amikor a zavargók kövekkel és pirotechnikai eszközökkel támadtak a rendőrökre. Hatvan embert letartóztattak – közölte a rendőrség szóvivője.

Gentben és Antwerpenben is nagy buli volt, ahol a rendőrségnek csak akkor kellett beavatkoznia, amikor egy csapat fiatal kövekkel megdobált egy rendőrőrsöt.

Több tucat letartóztatás is történt Párizsban

A marokkói győzelem utáni zavargások során több tucat marokkóit letartóztattak Párizsban. Szombatról vasárnapra virradó éjszaka még éjfél után is nyugtalan volt a francia főváros – írja a francia sajtó. A rendőrség szerint legalább 74 embert letartóztattak.

Emberek ezrei özönlöttek a Champs-Élysées-re ünnepelni, és a csúcsponton körülbelül 20 ezren voltak az utcákon. Ám az ünnepség megfordult, és a rendbontók többek között kövekkel és tűzijátékkal dobálták meg a rendőröket. Járműveket gyújtottak fel, és rendbontások törtek ki a város különböző pontjain.

London is a marokkóiak ünneplésének színhelye volt abban a kerületben, ahol hagyományosan sok arab világból származó ember él.

A sikert a marokkói rajongók ünnepelték szerte a világon. Még Olaszországban is voltak ünneplések a legfontosabb városok terein: Rómában, Milánóban, Nápolyban és Torinóban az észak-afrikai közösség utcára vonult, rigmusokkal, dalokkal és füstbombákkal ünnepeltek.

Marokkói szurkolók bulija: megkéseltek egy személyt Milánóban

Egy szurkolót megkéseltek a milánói Corso Buenos Airesben, a Viale Tunisia közelében. Az első hírek szerint a személy súlyosan megsérült a nyakán. 

 

Geert Wilders: ki kell toloncolni a bűnözőket!

Orbán Viktor egyik szövetségese a Twitteren üzent.

Soha nem tanulnak. A győzelmet erőszakkal „ünnepelni” morbid és bűnöző. Miért nem tartják vissza a söpredéket az egész világbajnokság idejére, szigorúan megbüntetik és kitoloncolják az országból? Itt csak a kemény fellépés segít.

Geert Wilders holland euroszkeptikus, iszlámellenes politikus, Hollandia negyedik legnagyobb pártjának, a Szabadságpártnak vezetője.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató