2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Pepe: Megengedhetetlen, hogy argentin volt a játékvezető Messi panaszkodása után

Marokkó újabb hatalmas meglepetést okozott a katari futball-vb-n, azok után, hogy a nyolcaddöntőben Spanyolországot búcsúztatták, a negyeddöntőben Portugáliát ejtették ki. Az 1-0-s vereség után Pepe az öltözőbe vonulás közben tett nyilatkozatában a játékvezetőt találta meg. Azt még Pepe is elismerte, hogy olyan gólt kaptak, amire nem számítottak, utána viszont a meccset vezető Facundo Tello felelősségére tért rá.

„Megengedhetetlen, hogy egy argentin volt a játékvezető a meccsünkön. Azok után, ami tegnap történt, hogy Messi panaszkodott, hogy egész Argentína panaszkodott, most meg egy argentin bíró jött ide fújni. Nem azt mondom, hogy kondicionálva jön ide... de mit játszottunk a második félidőben? A kapus [állandóan] a földre került. A bíró meg csak csak nyolc percet hosszabbított.
Keményen dolgoztunk, és a bíró nyolc percet ad? A második félidőben nem játszottunk semmit. Az egyetlen csapat, amelyik focizott, mi voltunk. Szomorúak vagyunk. Megvolt a képességünk, hogy megnyerjük a világbajnokságot, és nem sikerült” – idézte Pepét a Record. A védő ezután hozzátette: „Fogadjunk, hogy Argentína bajnok lesz!”

Ezután kifejtette, hogy a marokkói kapus rengeteg időt vesztegetett el, és hogy a bíró kétszer is rászólt, hogy gyorsabban hozza játékba a labdát, de ez nem történt meg. „Hűek voltunk ahhoz, amik vagyunk, keményen dolgoztunk. Erre büszke vagyok. Az utolsó percig küzdöttünk, de nem tudtunk nyerni. Nagyon szomorú ez.”

Messi emlegetésével minden bizonnyal arra gondolt Pepe, hogy az argentinok sztárja a hollandok ellen tizenegyesekkel megnyert negyeddöntő után a vb-rekordot jelentő 18 sárga lapot kiosztó bírót kritizálta, mondván, Antonio Mateu Lahoz nem üti meg ezt a szintet.

Bruno Fernandes a mixed zónában ugyancsak a bíróról beszélt az újságíróknak. Nagyon furcsának találta, hogy egy még versenyben levő ország bírója is szerephez jutott, miközben portugál bíró például nem volt a tornán, holott ők Bajnokok Ligája-meccseken edződnek, az argentin játékvezetők viszont nincsenek ehhez a szinthez szokva. Fernandes szerint az első félidőben egy teljesen jogos büntetőt nem adtak meg neki, az viszont a visszajátszásokon is látszott, hogy egyértelműen eldobta magát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató