2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Scholz: A bevándorlás jelenti a megoldást a munkaerőhiányra

A német kancellár szerint 2070-re 90 millióra nőhet Németország népessége.

Olaf Scholz német kancellár szombaton kijelentette, hogy Németország népessége az elkövetkező években erőteljesen növekedhet, mivel a kormány igyekszik növelni a bevándorlást a munkaerőhiány és a nyugdíjrendszer válságának elhárítása érdekében – írja a Reuters.

A német kormány azon dolgozik, hogy külföldi munkavállalókat vonzzon az országba, hogy a népesség elöregedése ellenére „a show folytatódhasson”. Becslések szerint 2070-re 7 százalékkal, 90 millióra nőhet Németország népességének száma – mondta Scholz egy Potsdamban tartott lakossági fórumon.

A Scholz-kormány múlt hónapban elfogadta a bevándorlási törvény reformjának terveit, amivel arra törekednek, hogy megnyissák Európa legnagyobb gazdaságának munkaerőpiacát az EU-n kívülről érkező munkavállalók előtt. A német kormány azt mondta, hogy a bevándorlás és a képzés fokozásával akarják kezelni a szakemberhiányt, miközben az elöregedő társadalom nyomást gyakorol az állami nyugdíjrendszerre.

A német statisztikai hivatal a múlt héten közölte, hogy az Ukrajnából érkező migráció miatt idén várhatóan egymillió fővel fog nőni az ország népessége, ami így eléri a 84 milliót.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató