2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Gareth Southgate a távozást fontolgatja, miután Anglia kiesett a vb-ről

Noha biztosat nem lehet tudni, az is beszédes, hogy a térdelgetős Gareth Southgate csak az Euro 2024 végéig szerződött le Angliával.

A Sky Sports értesülései szerint Gareth Southgate most azt fontolgatja, hogy távozik a csapattól, miután Anglia szombaton kiesett a katari világbajnokságról a címvédő Franciaország ellen. Az edző egyébként az Euro 2024 végéig írt alá Angliával.

Miután Anglia szombaton kiesett a katari világbajnokságról Franciaország ellen, Southgate-nek szüksége van egy kis időre, hogy biztos lehessen abban, hogy a helyes döntést hozta meg. A negyeddöntőből történt kiesés után az edző úgy nyilatkozott:

“Ezek a tornák sokat kivesznek az emberből, és időre van szükségem, hogy gondolkodjak. Ezt minden torna után megtettük és ez így van rendjén. Nem akarok négy, vagy öt hónap múlva azon agyalni, hogy rossz döntést hoztam. Ez túl fontos ahhoz, hogy tévedjünk.”

Southgate korábban sem titkolta, hogy egy napon szívesen visszatérne a klubvezetéshez, s ha elhagyná Angliát, akkor elvárás is lenne felé, hogy egy angol, vagy egy európai Bajnokok Ligája-klubot vezessen.

Ennek kapcsán azonban fontos megjegyezni, hogy az angol labdarúgó-szövetség és a játékosok is azt szeretnék, ha Southgate legalább a 2024-es németországi Európa-bajnokságig erősítené a csapatot, ami nagy eséllyel meg is történik, mivel az edző tavaly egy két évre szóló szerződést írt alá, mely csak a 2024-es Eb után jár le.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató