2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Scholz aggódik az Európai Unió korrupciós botránya miatt

Steffen Hebestreit:Scholz német kancellár megdöbbenéssel értesült az Európai Parlamentben tapasztalható korrupcióról.

Olaf Scholz német kancellár riadtan fogadta az Európai Parlamentben folyó korrupciógyanús nyomozással kapcsolatos információkat - közölte újságírókkal Steffen Hebeestreit német kabinetszóvivő.

"A szövetségi kancellár természetesen az elvárható borzongással vette tudomásul ezeket a jelentéseket, azt, hogy ez egyáltalán lehetséges. Most meg kell várni a további fejleményeket. Nem szabad elhamarkodottan értékelni a helyzetet, ezeket a jelentéseket meg kell erősíteni, a vádak nagyon súlyosak. Mindenesetre ezeket az uniós parlament szintjén fogják megvitatni, nem pedig az egyes államok szintjén" - mondta a kabinet szóvivője egy hétfői tájékoztatón.

A belga hatóságok pénteken több őrizetbe vételt és házkutatást hajtottak végre Brüsszelben a katari labdarúgó-világbajnoksággal összefüggő, az Európai Parlamentben elkövetett korrupció gyanújával kapcsolatos nyomozással összefüggésben. Eva Kaili görög politikust, az Európai Parlament alelnökét és élettársát őrizetbe vették, a politikus lakását is átkutatták. Kaili-t azonnal kizárták a PASOK-KINAL (Összgörög Szocialista Mozgalom - Mozgalom a Változásért) pártból. Az Európai Parlament vezetője, Roberta Metsola úgy döntött, hogy azonnal felfüggeszti az EP alelnökeként Kailira ruházott valamennyi hatáskört, feladatot és megbízást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató