2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Péntektől megnyitják a Lánchidat, de a gyalogosoknak és az autósoknak marad a kerülő

A hidat péntektől még csak a buszok, a taxik, a motorral és a kerékpárral közlekedők használhatják.

Péntek délutántól használhatják a Lánchidat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatai, a taxik, valamint a kerékpárral, a motorkerékpárral és a segédmotoros kerékpárral közlekedők – közölte a BKK kedden az MTI-vel.

Eredményes volt a próbaterhelés
A közlemény szerint a november közepén lezajlott próbaterhelés után eredményesen zárult a közbenső műszaki átadás-átvétel folyamata: a Lánchíd ideiglenes forgalomba helyezéséhez hozzájárult az építési engedélyen szereplő valamennyi szakhatóság.

Az útpálya tehát készen áll az ideiglenes forgalmi rendben meghatározott járművek biztonságos fogadására”

- írták.

A gyalogosoknak és autósoknak még marad a kerülő
A BKK közölte, gyalog majd a felújítás végleges szakaszának lezárta után, várhatóan 2023 őszén lehet használni a hidat, míg a híd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán születik majd döntés, a budapestiek véleményének kikérésével. Felhívták figyelmet, hogy

az egyéni gépjárművel közlekedők az ideiglenes forgalmi rend értelmében nem mehetnek a hídra, őket a behajtani tilos tábla figyelmezteti erre.

Kitértek arra is, hogy a BKK számára fontos a Lánchíd közösségi közlekedésének fejlesztése, ezért természetesen figyeli és elemzi a Lánchíd forgalmát. A várban a közintézmények várható fejlődésével, a tavaszi turistaforgalom bővülésével a társaság az utazók számának növekedésével számol.

A Lánchíd felújítása 2021 tavaszán kezdődött az A-Híd Zrt. kivitelezésében.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató