2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

„Képviselő úr, szokott ön szövegértési nehézségekkel küszködni?” – így szállt bele Kósa András Varju Lászlóba

Nem kímélték a DK-s képviselőt az ATV stúdiójában.

Az ATV Start vendége Varju László DK-s képviselő, energia- és rezsiügyi árnyékminiszter volt, akit Kósa András, a Szabad Európa főmunkatársa és Krug Emília, az ATV műsorvezetője kérdezett. A műsorvezető Somos András volt. 

Kósa András azzal a kérdéssel indított, hogy Varju László „szokott-e szövegértési nehézségekkel küszködni”. Erre a DK-s képviselő úgy reagált, hogy „azt gondolom, megoldom ezt a problémát”. 

Kósa ehhez azt fűzte hozzá, hogy

„Matolcsy György esetében ez nem igazán sikerült.

Hiszen Matolcsy György arról beszélt, hogy van 20 ezer milliárd forintnyi pénz, amit a magyar emberek vagy párnacihában tartanak, vagy nulla kamatozású betétekben. S ha az állam indítana olyan programokat, például zöld kötvényeket és egyebeket, amikkel ezeket be lehetne vonni, akár az államadósság finanszírozására is, az állam is jól járna és az emberek is jól járnának, mert kamatozna a pénzük, és nem enné meg az infláció” – idézte fel a jegybankelnök szavait a Szabad Európa főmunkatársa.

Majd hozzátette:

„önnek ebből sikerült azt levonnia, hogy az állam le akarja nyúlni az emberek megtakarításait. Pedig ön közgazdász.”

Erre szemmel láthatóan az ellenzéki képviselő nem tudott mit reagálni. Másodpercekbe telt, mire megszólalt, és akkor is csak annyit, hogy „mi a kérdés”, mire Kósa ismét a szövegértési képességeit firtatta.

Mint ismert, a jegybank is feljelentést tett Varju László ellen rémhírterjesztés miatt. Feljelentésükben úgy fogalmaztak, hogy a Demokratikus Koalíció pénteki sajtótájékoztatóján a párt képviselője Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve

Varju László olyan hamis állításokat fogalmazott meg, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat
– közölték.

Korábban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is kijelentette egy rendkívüli közleményben, hogy „ha Varju László megtartja sajtótájékoztatóját, büntetőeljárást kezdeményezünk ellene.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató