2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Lángolhat Párizs és Brüsszel: Franciaország kiverte Marokkót

Nem indult jól a találkozó marokkói szempontból, mert Najef Aguerdet ugyan a kezdőbe nevezte Valid Regragui, de a bemelegítés közben kiderült, a védelem oszlopa mégsem tudja vállalni a meccset. Ezután ráadásul villámrajtott vettek a franciák, egy elhibázot becsúszás után Olivier Giroud lőtt kétszer is, de blokkoltak a marokkói védők. A felperdülő labdára viszont Theo Hernandez érkezett jól és egy ügyes mozdulattal a kapuba lőtt. Ez volt az első gólt, amit ellenfél játékos lőtt a vébén Marokkónak, ráadásul támadnia is kellett az afrikai csapatnak a továbbjutásért.

Ezzel próbálkoztak is becsülettel, de csak Azzedine Unahi távoli lövése dolgoztatta meg Hug Llorist, ráadásul a csapatkapitány, Romain Saiss is lekéredzkedett sérülés miatt minössze 20 perc után. A franciák időnként meg-megrázták magukat, Olivier Giroud kapufát lőtt, Kylian Mbappé sebességét pedig csak egyszer sikerült kihasználni, a kiugratása után azonban résen volt Dzsavad Al-Jamiq és nagyot mentett. A hátvéd percekkel később már az ellenfél kapujánál villogott, egy szöglet után kifejelt labdát ollózva lőtt kapufára, de Lloris ezen is rajta volt.

Félidőben Noussari Mazraouit is kénytelenek voltak lecserélni, de nem sült el rosszul, mert a második félidő elején kétszer is zavart tudott okozni Ahraf Hakimivel, de Raphael Varane és Ibrahima Konaté is menteni tudott a középre lőtt labdáknál. Szép csendben csordogált a meccs, a franciák okosan lassították a játékot, ahol lehetett, a marokkói csapat pedig képtelen volt fogást találni ellenfelén.

A hajrára már jócskán átvariálta együttesét Regragui, de nem ez döntötte el a találkozót, hanem meglepetésre Randal Kolo Muani. Mbappé cselezgetett a tizenhatoson belül, a lövését pedig hiába blokkolták, pont a frissen beállt támadó elé pattant, aki pedig köszönte szépen, a kapuba passzolta azt. Egy perce sem volt még a pályán Kolo Muani, mégis gólt lőtt! Ez volt az első labdaérintése is.

Innentől kicsit hitehagyottan, de rohant előre Marokkó, az utolsó percben még Lloris is védett egy nagyot, majd Koundé is a gólvonalról bombázott ki egy labdát, de az eredmény már nem változott.

Foci-vb-elődöntő: Franciaország–Marokkó 2-0

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató