2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kikészült Verhofstadt, miután a tagállamok megszavazták az EU-s pénzeinket

Noha a hétfő esti brüsszeli megállapodás még a Politico szerint is Orbán Viktor, és hazánk győzelmét jelenti, a Magyarországnak járó források érkezésének azonban nem mindenki örül. Guy Verhofstadt, az Európai Parlament képviselője például szinte „kikészült” a hírtől.

A baloldali politikus az EP-ben tartott egyik beszédében fakadt ki az ügy kapcsán, amelyről egy videót is feltöltött a Twitterre. Ebből kiderül: Verhofstadt szerint Orbán Viktor most „megzsarolta” és még „zsarolni is fogja” az Európai Parlamentet, hogy kibújjon a jogállamisági mechanizmus alól.

Mint a politikus fogalmazott, szerinte „valójában az történik”, hogy két ügyet – az Ukrajnának nyújtandó 18 milliárd eurós hitelt és a multinacionális vállalatokra kivetett minimumadót – „Orbánnak tett engedményekre cserélnek.”

A politikus itt egyrészt Orbán Viktor gazdaságélénkítési tervének jóváhagyását, valamint a befagyasztott összeg 6,3 milliárd euróról 5,8 milliárd euróra csökkentését említette.

Valamit megjósolok
 

– tette hozzá Verhofstadt.

– „Amit Orbán Viktor tenni fog, az az, hogy 2023-ban […] vagy csökkenti ezt az összeget, vagy teljesen elmenekül a jogállami mechanizmusból”.

Ez nem a zsarolás vége. Ez csak a zsarolás kezdete”

– fogalmazott a liberális képviselő. „Úgy gondolom tehát, hogy legfőbb ideje eltörölni a vétót” – vallotta be aztán.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató