2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Eldőlt: a Puskás Arénában játssza a soron következő Európa Ligás meccsét a Fradi

Kubatov Gábor:

Döntöttünk, a Puskás Arénába költözünk. A helyváltoztatási kérelmünket elküldtük az UEFA-nak. Nehéz döntés volt, hiszen a Groupama Aréna a mi otthonunk, rendkívüli atmoszférával, ahol közel vannak a nézők a pályához. De beszéltünk a szurkolóinkkal, kikértük a szakmai stáb és a játékosok véleményét is, mindenki azt mondta, nem gond, menjünk a nemzeti stadionba.

Mint ismert, a Ferencváros egyetlen magyar csapatként élte meg a kupatavaszt. 

A Fradi ősszel az AS Monacóval, a Crvena zvezdával és a Trabzonsporral szerepelt egy csoportban az Európa-ligában. Akkor a hazai meccseiket a valamivel több mint 20 ezer férőhelyes Groupama Arénában játszották. A magyar bajnok 10 ponttal (három győzelem, egy döntetlen és két vereség) lett csoportgyőztes, így egyenesen a nyolcaddöntőbe jutottak.

Magyar futballklub 2004 után játszhat ismét tavasszal európai kupameccset, akkor a Debrecen jutott el az UEFA-kupa harmadik köréig, ahol a belga Club Brugge ejtette ki őket.

A Fradi ellenfele egyelőre nem ismert, a sorsolást majd csak február 24-én tartják, de az már biztos, hogy közel 68 ezer néző előtt fognak játszani a Puskás Arénában. A Fradi játszott már korábban nemzetközi kupameccset az új Puskásban, a 2020-as BL-csoportkör során a Juventust és a Barcelonát is ott fogadták, de akkor a járványügyi szabályok miatt nem lehetett telt ház.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató