2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Kokain nyomaira bukkanhattak Liz Truss külügyminiszteri rezidenciáján

A The Guardian értesülései szerint kábítószer nyomait találták meg Liz Truss külügyminiszteri rezidenciáján, a Chevening House-ban, és a Downing Streeten is. A fehér por maradványait a személyzet egy összejövetel után találta meg.

Kokainmaradványt találhattak Liz Truss külügyminiszteri rezidenciáján, valamint a Downing Streeten. A feltételezett kábítószernyomokat a személyzet fedezte fel különböző, a rezidenciákon tartott események után, még a nyáron. A fehér porra néhány nappal az előtt talált rá a személyzet, hogy Truss megnyerte a vezető posztot a tory párton belül, és miniszterelnök lett. Mint ismert: Truss mindössze néhány hétig töltötte be a pozíciót, mielőtt botrányos körülmények között megbukott. 

A személyzet egy tagja azt állítja, hogy a megtalált fehér port egy indikátorral tesztelték, amely megváltoztatja a színét, ha kokainnal érintkezik. Mint mondta a teszt kimutatta a kábítószert.

Az Egyesült Királyságban a büntetőtörvénykönyv a kábítószereket A osztályú és B osztályú kategóriákba osztja. A B osztályba tartoznak a könnyűdrogok, amelyek után kisebb büntetési tételt ír elő a törvény. Az A osztályba tartoznak a keménydrogok, mint a kokain vagy az LSD.

Nagy-Britanniában kokain birtoklásért hét évig terjedő szabadságvesztést vagy pénzbírságot is ki lehet szabni. 

Júliusban a kormány szigorított a szabályokon, ami azt jelenti, hogy a drogfogyasztók útlevelét akár el is kobozhatják.

Nem tudnak titkot tartani a brit politikusok
Féltucatnyi bizalmas kormányzati iratot továbbított saját e-mailjére a brit belügyminiszter, ez azután került nyilvánosságra, hogy kiderült, Liz Trusst lehallgathatták az oroszok.
A The Guardian más forrásokból úgy értesült, hogy a Downing Streeten is találtak kábítószer-maradványokat Boris Johnson Covid-lezárások alatt tartott partijai után.

Liz Truss esetében a Chevening House snookertermében találták a drogot, azután, hogy az akkori külügyminiszter párttársaival tartott összejövetelt. 

A Chevening House egy vidéki rezidencia a délkelet-angliai Kentben. Az épületegyüttes az uralkodó tulajdonában van, de hagyományosan magas rangú politikusok, elsősorban a külügyminiszter rendelkezésére bocsátja. 

Sem a brit külügyminisztérium, sem pedig Liz Truss nem kommentálta az ügyet. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató