2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Politico: Szexturizmusra használhatták fel a brit parlamenti képviselők a külföldi utazásaikat

A lap értesülései szerint a munkáspárti és a tory képviselők is érintettek az ügyben.

A Politico értesülései szerint szexturizmusra használhatták fel a brit parlamenti képviselők a külföldi utazásaikat, a lap szerint egy volt konzervatív képviselő – aki jelenleg a Lordok Házának tagja – a vendéglátóktól kért útbaigazítást a legközelebbi bordélyházhoz, amikor Délkelet-Ázsiába utazott egy összpárti parlamenti csoport (APPG) látogatására – tájékoztatott a Politico.

Egy másik tory képviselő és volt miniszter a képviselői küldöttség hazatérése után is ott maradt, hogy „a (helyi) nők iránti érdeklődését" folytassa – mondta két korábbi kollégája.

A lap értesülései szerint munkáspárti képviselők is érintettek. Egy magas rangú munkáspárti képviselő külföldi utazásai során „orosz lányok” iránt mutatott vonzalmat egy külföldi diplomata szerint, hozzátéve, hogy a helyi tisztviselők úgy érezték, nem tudnak közbeavatkozni,

mert aggódtak, hogy esetleg elveszthetik befolyásukat a Westminsterben.

A Politico állítása szerint már több mint egy tucatnyi kormányzati tisztviselővel és törvényhozóval beszéltek Nagy-Britanniában és a tengerentúlon, akik igazolták azokat az állításokat, amelyek szerint egyes képviselők megengedhetetlenül viselkedtek az ilyen utakon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató