2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Rakétazápor hullott Ukrajnára, Oroszország a háború egyik legnagyobb támadását indította

Oroszország 76 rakétát lőtt ki pénteken Ukrajnára, közülük az ukrán légvédelem hatvanat semmisített meg a levegőben – közölte Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.



Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője egy tévéműsorban kifejtette, hogy az orosz erők Tu–95-ös repülőgépekről H–555-es és H–101-es rakétákat lőttek ki, Kalibr típusúakat pedig a Fekete-tengerről. Ezenfelül SZ–300-as légvédelmi rakétákat is indítottak az orosz erők. Az ukrán légvédelem Tu–22M-as bombázókat és MiG 31K típusú repülőgépeket észlelt, utóbbiak Kinzsal-rakétahordozók. Ezen felül Szuţ35-ös repülőgépek is „dolgoztak” H–59-es rakétákkal, továbbá a Kaszpi-tenger északi részéről is voltak kilövések.

Légiriadót fújtak az egész ország területén
Ihnat szavai szerint az orosz erők mindenáron el akarták terelni az ukrán légvédelem figyelmét, és a lehető legnagyobb feszültségben akarták tartani. Hangsúlyozta, hogy ennek ellenére a légvédelem jól működött. Az Ukrajinszka Pravda hírportál az MTI szerint azt közölte, hogy helyi idő szerint délután fél egykor az ország egész területén lefújták a légiriadót.

Mihajlo Samasov, a kijevi katonai adminisztráció vezetőjének beszámolója szerint csak Kijevre negyven rakétát lőttek ki az ellenséges csapatok. Ugyanakkor erőteljes támadások voltak Dnyipropetrovszk megyében és Harkiv polgármestere is hatalmas pusztításról számolt be. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató