2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Rottyon van az ukrán energetikai rendszer – rendkívüli állapotot hirdetett az Ukrenego

Az Ukrenergo nemzeti vállalat rendkívüli állapotot hirdetett az ukrán energiarendszer több mint 50 százalékos kiesése miatt – adta hírül a Strana.ua ukrán internetes hírportál.

“Az egyesített energiarendszer több mint 50 százalékos kiesése következett be, ami rendszerszintű meghibásodási mód bekövetkezését jelenti”

– írja a Telegram kiadvány.

Péntek reggel Ukrajna-szerte légiriadót rendeltek el, és a városokban robbanások hallatszottak.

Kirill Timosenko, Volodimir Zelenszkij hivatalvezető-helyettes elmondta, hogy az energetikai infrastruktúra megrongálódása miatt országszerte rendkívüli áramkimaradásokat rendeltek el.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester robbanásokról számolt be az ukrán főváros több kerületében, a városban szintén áramkimaradások vannak.

Ezenkívül Harkovot teljesen áramtalanították. A város vezetője, Ihor Terekhov hangsúlyozta, hogy a robbantások célpontjai infrastrukturális létesítmények voltak.

Kremencsukban megszűnt a fűtés és nincs áram, Poltavában pedig szintén áramszünet van. Két erős robbanás történt Dnyipropetrovszkban – jelentette az UNIAN a Rada képviselőjére, Makszim Buzsanszkijra hivatkozva, aki a városban él.

A helyi média a Krivij Rig, Zaporozsje, Vinnicija, Kirovohrad és Ternopil régiókban történt robbanásokról számolt be. Élő közvetítésünk a reggeli rakétázásról itt olvasható.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató