2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Spanyol lap: Orbán Viktor úgy gúnyolódott a Katargate-en, „mint bármely másik troll”

A magyar miniszterlnök egy csütörtöki videójában arról beszélt, „ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben!”

„Félelem és zavarodottság Brüsszelben” címmel jelent meg egy elemzés a spanyol El País pénteki nyomtatott számában az Európai Parlamentet az utóbbi napokban megrengető korrupciós botrányról.

A szerző szerint a félelmet leginkább az okozza, hogy

a botrány tovább dagadhat, és végül megrengetheti az Európai Parlament, sőt az Európai Unió hitelességét is.

Hozzátette, hogy „az eurofóbok, például Orbán Viktor kihasználják a helyzetet: a magyar kormányfő úgy gúnyolódott a Katar-gate-en a közösségi médiában, mint bármely másik troll” – írta a lap.

Orbán Viktor: Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben!

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Orbán Viktor csütörtökön Brüsszelből jelentkezett be, és egy videóban elmondta, hogy az uniós csúcsra rányomta a bélyegét, hogy letartóztatták az Európai Parlament baloldali alelnökét, Eva Kailit korrupciós vádakkal. Majd azzal folytatta, hogy

mindenki tudta, hogy Brüsszel tele van korrupciós ügyekkel, de most már olyan szintet ért el a dolog, hogy a rendőröknek is intézkedniük kellett.”

A kormányfő megemlítette, hogy a meghallgatás után a miniszterelnökök arra szólították fel az Európai Parlament elnökét, hogy a korrupciós botrányt mélyen vizsgálja ki. „Ideje, hogy lecsapoljuk a mocsarat itt, Brüsszelben!” – zárult a videó.

Volt még egy másik zseniális bejegyzése is Orbán Viktornak:

Így néz ki a jogállamiság Brüsszelben!

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató