2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Putyin Kadirovval akarta megöletni Zelenszkijt az invázió kezdetén – állítják az ukránok

Az ukrán hírszerzés szerint Kadirov emberei már 2022. február 25-én három páncélozott járműoszlopban vonultak be Ukrajnába.

A Wall Street Journal idézte az ukrán hírszerzés és az SBU tisztviselőit, akik szerint Putyin utasította Kadirovot, hogy foglalja el a kijevi kormányzati negyedet és ölje meg az ukrán elnököt. A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára, Olekszij Danilov szerint egy ilyen feladat „egyfajta bónusz” lett volna Kadirov számára.

Az Unian hírügynökség azt írja: az ukrán hírszerzés arról számolt be, hogy három héttel a teljes körű invázió előtt Putyin Moszkvába hívta Kadirovot, hogy kidolgozzanak egy stratégiát.

Kadirov emberei már 2022. február 25-én három páncélozott járműoszlopban vonultak be Ukrajnába.

Az ukrán hírszerzés lehallgatott egy videót, amelyen egy magas rangú megszálló azt mondja Kadirovnak, hogy „pontosan 00:00 óra van, indulunk - több mint 1500 fős személyzet, a legjobb különleges egységek, a legjobb harcosok”. A cikkben azt írják: a három csoport közül az elsőt szinte teljesen megsemmisítették az ukrán főváros külterületén, a másik két csoport kénytelen volt átcsoportosulni. Kijev elérése előtt leállították az offenzívát.  

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató