2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Trump: "A cenzúra-kartellt le kell bontani és meg kell semmisíteni, ennek azonnal meg kell történnie"

Csütörtöki bejelentésében Trump elnök fogadkozott, hogy amennyiben újraválasztják, azonnal aláír egy olyan rendeletet, amely törvénytelenné teszi, hogy bármely szövetségi ügynökség összejátszon bármely szervezettel vagy személlyel az amerikaiak szólásszabadságának korlátozása érdekében.

Rövid üzenetében Trump megjegyezte:

"Bejelentem a tervemet, hogy szétzúzom a baloldali cenzúra rendszerét, és visszaszerzem a szólásszabadsághoz való jogot minden amerikai számára".

Hozzátette, hogy "a visszakövetelni nagyon fontos szó ebben az esetben, mert elvették".

"Ha nincs szólásszabadság, akkor egyszerűen nincs szabad országunk. Ennyire egyszerű"

- figyelmeztetett Trump, hozzátéve: "Ha ezt a legalapvetőbb jogot hagyják elpusztulni, akkor a többi jogunk és szabadságjogunk is megdől. Mint a dominók, egyik a másik után".

Feltehetően az Elon Musk által a "Twitter-akták" nyilvánosságra hozatalából származó leleplezésekre utalva Trump kijelentette: "Az elmúlt hetekben bombasztikus jelentések megerősítették, hogy a mély állam bürokratáinak, a Szilícium-völgy zsarnokainak, baloldali aktivistáknak és a romlott vállalati hírmédiának egy baljós csoportja összeesküdött az amerikai nép manipulálására és elhallgattatására".

"Együttműködtek, hogy elhallgattassák a létfontosságú információkat a választásoktól a közegészségügyig mindenről. A cenzúra-kartellt le kell bontani és meg kell semmisíteni, és ennek azonnal meg kell történnie" - sürgetett Trump.



Így folytatta:

"Beiktatásom után néhány órával aláírok egy rendeletet, amely megtiltja, hogy bármely szövetségi minisztérium vagy ügynökség összejátszik bármilyen szervezettel, vállalkozással vagy személlyel, hogy cenzúrázza, korlátozza, kategorizálja vagy akadályozza az amerikai állampolgárok törvényes beszédét".

Trump azt is megígérte, hogy "megtiltja a szövetségi pénzek felhasználását arra, hogy a hazai beszédet "félretájékoztatásnak" vagy "dezinformációnak" bélyegezzék".

Azt is megfogadta, hogy azonosítani és kirúgni fog "minden szövetségi bürokratát, aki részt vett a belföldi cenzúrában - közvetlenül vagy közvetve... az új online cenzúra rendszerében részt vevő összes felet, amely abszolút romboló és szörnyű, és agresszívan üldözni fog minden azonosított bűncselekményt".

Trump hozzátette, hogy "mostantól a digitális platformok csak akkor élvezhetik a 230. szakasz szerinti mentelmi védelmet, ha megfelelnek a semlegesség, az átláthatóság, a méltányosság és a megkülönböztetésmentesség magas szintű követelményeinek".

"Amikor a nagy online platformok felhasználóinak tartalmát vagy fiókját eltávolítják, fojtogatják, árnyéktiltják vagy más módon korlátozzák, függetlenül attól, hogy milyen nevet használnak, joguk kell legyen ahhoz, hogy tájékoztassák őket arról, hogy ez történik, joguk kell, hogy legyen az okok konkrét magyarázatához, és joguk kell, hogy időben fellebbezzenek" - állította továbbá Trump.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató