2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Bejelentették az olaszok: kőkemény szigorítás várható a migráció tekintetében

A római belügyminisztérium szigorításra utaló bejelentése után a civil szervezetek majdnem összes hajója megjelent a Földközi-tengeren.

A római belügyminisztérium szigorításra utaló bejelentése után a civil szervezetek majdnem összes hajója megjelent a Földközi-tengeren, és az elsőként érkezett Life Support nevű hajó a déli partok helyett az észak-keleti Livornóban kapott kikötési engedélyt vasárnap.

A hajó a következő órákban érkezik meg a toszkánai Livornóba. Az Emergency olasz szervezet panamai felségjelzésű hajójáról van szó, amely hetven személyt vett fedélzetére a Líbiához tartozó kutatási és mentési tengeri övezetben. Szomáliából, Egyiptomból, Elefántcsontpartról, Kamerunból, Burkina Fasóból és Maliból érkezőkről van szó.

A Life Support engedélyt kapott a kikötésre, de Lampedusa vagy Szicília helyett egy messzebbre fekvő pontot jelöltek ki számára. 


Ezzel egy időben a német Mission Lifeline szervezet Rise Above nevű hajója a calabriai Gioia Tauróban köthet ki huszonhét szíriaival a fedélzetén. Tengeren tartózkodik a szintén német Sea Eye 4 hajó, melynek nem jelöltek még ki kikötési helyszínt. Hatvanhárom ember van a hajón.    

A francia Marseilles kikötőjéből elindult az Ocean Viking is, melyet az Sos Mediterranee francia szervezet tart fent. A hajónak ez lesz a huszonnegyedik tengeri missziója. Az Orvosok Határok Nélkül (MSF) bejelentette, hogy a Geo Barents nevű, norvég zászlajú hajója, mely az olasz Salernóba több mint kétszázhatvan embert szállított, karácsony után indul újra. Csatlakozni akar hozzá a Humanity1 valamint a Louis Michel is. Az első, amely

a német SOS Humanity szervezet hajója, néhány nappal ezelőtt szállított Bariba 261 embert, szíriaiakat és közép-afrikaiakat.

A másik, amelyet német zászló alatt többek között a világhírű grafitiművész Banksy is finanszíroz, Lampedusára vitt harminchárom egyiptomit. A Humanity1 és a Louis Michel jelenleg Spanyolországban várakozik a spanyol Open Arms hasonló nevű hajójával együtt. Bejelentésük szerint még az ünnepek előtt elindulnak. Vízen van már az Open Arms brit felségjelzésű Astral nevű hajója, mely elsősorban a tengert monitorozza.    

 

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató