2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Amerikai lap: a tények nem azt mutatják, hogy Ukrajna kerül majd ki győztesen a háborúból

The American Conservative szerint a nyugati vezetők nem tudják tovább titkolni az Ukrajnával kapcsolatos igazságot.

A The American Conservative hosszú elemzésben ír az ukrajnai helyzetről. A lap hozzáteszi, hogy Ursula von der Leyen által közölt becslés alapján eddig több mint 20 000 civil és 100 000 ukrán katona vesztette életét. Amennyiben ez igaz, akkor ez közel tízszerese az ukrán kormány által bejelentett halott ukrán katonák számának.

Egyre inkább úgy néz ki, hogy Ukrajnát a vereség veszélye fenyegeti

– hangsúlyozza a lap.

A mainstream média és a Biden-kormányzat a végtelenségig ragaszkodik ahhoz az állításhoz, hogy Ukrajna le tudja győzni Oroszországot. De a tények a helyszínen nem illeszkednek ebbe a narratívába, és ezt az adminisztráció és a média is tudja – teszi hozzá az American Conservative. Ukrajna a becslések szerint területének 20 százalékát vesztette el. Az ukrán mezőgazdasági területek legalább 22 százaléka orosz ellenőrzés alatt áll.

A mai napig úgy tűnik, hogy Oroszország közel került eredeti céljai legalább egy részének eléréséhez.

2022 májusában az ENSZ Menekültügyi Hivatala arról számolt be, hogy közel nyolcmillió ukrán lakos kényszerült lakóhelye elhagyására, és további hatmillió embert regisztráltak menekültként. Ez a szám ezen a télen valószínűleg még magasabb lesz.

A nyugati sajtóban is egyre többet mutatnak be a valóságból
Ezt követően a lap sorra veszi az Ukrajnával kapcsolatos fontosabb sajtóhíreket.

A CNN egy hónappal ezelőtt arról számolt be, hogy az ukrán erőművek legalább 30 százaléka megsemmisült.

A BBC jelentése szerint hatmillió ukrán maradt áram nélkül. Az EuroNews nemrég arról számolt be, hogy Kijev kétharmada áram nélkül van. Becslések szerint Kijev 80 százaléka pedig víz nélkül van.

Mit nyer Ukrajna azzal, hogy több tízezer emberéletet és infrastruktúrájának jelentős részét elveszíti? Sok ukrán elvesztette szeretteit, és brutális téllel néz szembe, mindezt olyan emberek kedvéért, mint Ursula von der Leyen és Joe Biden. Itt az ideje, hogy a nyugati vezetők szembenézzenek az igazsággal, és tárgyalásokat folytassanak, hogy megmentsék az ukránokat ettől az emberi tragédiától – zárja gondolatait a szerző.

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató