2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Egy rejtélyes elmebeteg gyilkolja egymás után a kutyákat és macskákat Váchartyánban

Több tulajdonos orvosi leletekkel, kórházi zárójelentésekkel tudja igazolni, hogy a Pest megyei kis faluban fagyálló miatt vesztette el a kutyáját vagy a macskáját - írta a Blikk.

A közösségi oldal bejegyzése szerint ez a váchartyáni kutya is fagyálló miatt halt meg /Fotó: Facebook

Egy helyi lakos, Marina Csilla már két kutyáját vesztette el mérgezés miatt - írta a lap. A kutyákat állatkórházba vitette, ott mutatták ki a szervezetükben a fagyállót. Bár az állatorvosok megpróbáltak mindent, egyik ebet sem tudták megmenteni. Az asszonyt nagyon megviselte az a fájdalom, amit a méregtől elszenvedtek kedvenc állatai.

VÁCHARTYÁNBAN EZ MÁR MAJD ÖT ÉVE TART, MINDEN TÉLEN BEINDUL A MÉRGEZÉS

–mondta az elkeseredett nő a Blikknek.

A helyiek által létrehozott közösségimédia-csoport bejegyzései szerint

LEGALÁBB 50 MEGMÉRGEZETT KUTYÁRÓL ÉS MACSKÁRÓL LEHET SZÓ.

Koblász Sándor, Váchartyán polgármestere megdöbbent, amikor a Blikktől hallotta, milyen gondok vannak a településen. Még a képviselő-testületet is összehívta, hogy ki tud az esetről, illetve a településen dolgozókat is megkérdezte, de

SENKINEK NEM VOLT EDDIG INFORMÁCIÓJA A FAGYÁLLÓS RÉMTÖRTÉNETEKRŐL.

Éppen ezért visszautasítja a közösségi oldalakon említett, az önkormányzati közönyről, a homokba dugott fejről szóló vádaskodásokat, s a rendőrséggel egyeztetve kérte meg az érintetteket, keressék fel, s hivatalos formában jelezzék neki a problémát.

Egy váchartyáni közösségi oldal szerint itt, egy környéken történtek a legutóbbi mérgezések, erre lakhat a fagyállós rém /Fotó: Facebook

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya szerint

HA A RENDŐRSÉGRE BEJELENTÉS ÉRKEZETT VOLNA A MÉRGEZÉSEKRŐL, AKKOR ÁLLATKÍNZÁS MIATT GYANÚJA MIATT ELJÁRÁST INDÍTOTTAK VOLNA, DE EDDIG EGYETLEN ÉRINTETT GAZDA SEM KÉRT SEGÍTSÉGET A HATÓSÁGTÓL.

Az ismeretlen kutyagyilkos a nő kertjébe dobta be a mérgezett ételt, s mindkét kutya elpusztult, miután ettek abból. 

 

 


     

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató