2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Jó az irány: Végre kirúgták az első vidéki vadliberális tanárt is

Azonnali hatállyal megszüntették a pécsi művészeti középiskola egyik polgári engedetlenségben részt vevő tanárának közalkalmazotti jogviszonyát. Ezzel az első vidéki, összességében a tizennegyedik pedagógus került hasonló helyzetbe nem sokkal karácsony előtt.- toporzékol az ukrán propagandalap a Telex.

A Pécsi Tankerületi Központ vezetője kedd délelőttre hívta be Tölgyfa Gergelyt, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum oktatóját. A drámajátékot és színészmesterséget tanító Tölgyfán kívül még hatan jelentettek be december elején határozatlan idejű polgári engedetlenséget, ekkor ők kezdeményeztek tárgyalást a tankerület vezetőjével, aki fogadta is őket, de egyelőre csak Tölgyfát kérte be a munkáltatója.

A pécsi művészeti középiskola néhány tanára a helyi pedagógustüntetéseklegaktívabb szervezői közé tartoztak. Novemberben a város főterén tartották az a elmúlt hónapok egyik legnagyobb tüntetését, ennek egyik levezetője is Tölgyfa Gergely volt.

A művészetiben jelenleg próbaidejét töltötte, így lehetséges volt indoklás nélkül is azonnali hatállyal felfüggeszteni a munkaviszonyát. Nem érte meglepetésként, arra számított, hogy a próbaideje végével, azaz december 22-től lépik meg ezt. Konkrétumok nélkül, de az előzetes beszélgetésen már felmerült az is, hogy vagy így, vagy közös megegyezéssel szűntessék meg a jogviszonyt.

 

Tölgyfa Gergely egyébként minden egyes polgári engedetlenséggel csinált egy miniakciót is, és szerinte egyértelmű, hogy a kirúgása ennek következménye. Búcsúajándékot is adott, egy színházpedagógia könyvet Szabadságprojekt az iskolában címmel, míg a tankerület vezetőjének egy házikészítésű natúr szappant, amiben egy darab szárított narancshéj van.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató