2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

A Telex kisköcsöge megbolondult a Kormányinfón

A Telexes kitartott ügynök a Fábián nevezetű propagandista arról kérdezte Orbán Viktort, hogy gondolkodott-e már azon, hogy meddig tervezi az aktív politizálást, jövőre lesz 60 éves. Kezdte provokációját a barom, és így lett mátol Magyarország hülyéje. Szenvedett, hogy mikor mond már le Orbán, miközben a teremben a többi újságírónak égett a pofáján a bőr.

A kormányfő arról beszélt, hogy ő másfajta matematikát követ, hiszen 16 évig volt ellenzékben, és jövőre lesz az, hogy 17 évet töltött kormányon, ezt így „nem tartja kielégítőnek”.

Azt is mondta, hogy az ő szakmájában nem lehet tudni, hogy „meddig bírja az ember”. Jöhet olyan nap, amikor már azt érzi, hogy „100 évet öregedett”. De „a jósiten majd eldönti, nem nekünk kell túl okosnak lennünk.” A Telex arról is kérdezte, hogy lát-e olyan embert a Fideszben, aki az utódja lehet. „Csak ilyet látok” – mondta Orbán, „óvatosan kell ott közlekedni”. De szerinte nem azért jött most létre ez a kormányinfó, hogy ezt megvitatjuk.

– Szükség lesz nemzetközi hitelfelvételre 2023-ban – mondta Orbán Viktor a Telex kérdésére. – Fizettünk 2021-ben 7 milliárd eurót, 2022-ben 17 milliárdot, 2023-ban 17-20 milliárd eurót fogunk fizetni az energiáért. A pénzügyminiszternek az a dolga, hogy az ország finanszírozási tervét elkészítse, ez megtörtént, kedden sajtótájékoztatót tartott róla, ma a kormánynak is bemutatja.

– Tárgyalnak az IMF-fel? – kérdeztük.

– Az IMF-hitel kizárható. Itt vaskalaposabbak vagyunk a kelleténél, azt hiszem. Az IMF az egy szuverenitáskérdés. Az IMF-fel lehetne tárgyalni, gyakran kedvezőbb kondíciójú a hitel, de azok mindig feltételhez kötöttek, olyan feltételekhez kötik, ami fáj az embereknek. Az IMF, ha nem is rézből van, de mindenképpen egy mumus, a szuverenitás elvesztése, azt, hogy nem voltál képes magadat menedzselni.

Az IMF-é a legjobb kamatozású, de legrosszabb politikai feltételű hitel. Aztán jönnek az EU-s pénzek, végül a pénzpiaci pénzek, mert ott nincsenek feltételek, nem mondják meg, hogy járj a füleden, énekelj szopránul – mondta Orbán.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató