2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Elon Musk lemond a Twitter vezetéséről, ha talál valakit, aki „elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát”

A Twitter új vezetője korábban megszavaztatta a Twitteren, hogy maradjon-e ő az operatív vezető, és miután leszavazták, csak annyival kommentálta, hogy „érdekes”, majd azt fontolgatta, hogy a jövőben csak a fizető ügyfelek szavazhassanak.

A legújabb értesülések szerint azonban hajlandó betartani ígéretét, mármint hogy az általa indított twitteres szavazás végeredménye szerint lép, és most azt nyilatkozta, hogy hajlandó lemondani a vezérigazgatói posztról,

ha talál valakit maga helyett, aki „elég bolond ahhoz, hogy elvállalja a munkát”.



Amióta Musk megvette a Twittert, az ott dolgozók közel felét kirúgtak, aztán megpróbálta bevezetni a Twitter fizetős ellenőrző funkcióját, amit gyorsan meg is szüntetett, később pedig mégis újraindított. A moderálási megközelítéseit polgárjogi csoportok bírálták, mondván, hogy "azzal növeli a gyűlöletbeszédet és a félretájékoztatást".

Eddig nem volt gond a félretájékoztatás... "csak" egy amerikai választást csaltak el a Twitterrel.

A napokban pedig már az ENSZ és az Európai Unió is elítélte Muskot a Twitter azon döntése miatt, hogy felfüggesztette a róla tudósító újságírók egy részének fiókjait.

Persze azt nem teszik hozzá, hogy miért.

Musk közölte: a valós idejű tartózkodási helyének megosztása a Twitteren tilos, és a szóban forgó újságírók ezzel potenciális merényletkoordinátákat osztottak róla a tartózkodási helyének megadásával.

Hogy ki lehet Musk utódja, azt egyelőre nem tudni. Találgatások szerint Jack Dorsey, a Twitter társalapítója is visszatérhetne. Dorsey 2021 novemberében mondott le vezérigazgatói tisztségéről. De a lehetséges utódok között van a BBC cikke szerint Sheryl Sandberg, a Facebook korábbi operatív főnöke, illetve Jared Kushner, Donald Trump volt tanácsadója és veje. 

Érdemes beletekinteni a Musk által kirobbantott botrányba is - megjelent a Twitter-fájl legújabb leleplezése.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató