2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Jótékonyság: örömfoci a gyermekotthonban Szalai Ádámmal és Szoboszlai Dominikkal

 A legszebb ajándékra nem kellett karácsonyig várni: Szalai Ádámmal és Szoboszlai Dominikkal focizhattak a gyerekek a Cseppkő Gyermekotthoni Központban.

Újfent kiderült, egyetlen labdával is széles mosolyt lehet csalni a gyerekek arcára. Pláne akkor, ha azzal a labdával nemcsak a gyerekek, hanem válogatott labdarúgók is játszanak.

Persze a nemzeti együttes volt, illetve újdonsült csapatkapitánya, Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik nem csupán egy labdával a kezében lépett be a Cseppkő Gyermekotthoni Központba – kisebbeket, nagyobbakat halmoztak el ajándékokkal. A gyerekek talán még a meglepetéseknél is jobban örültek annak, hogy a 86-szoros válogatott támadó és a címeres mezt eddig 28 alkalommal magára öltő középpályás hosszasan elidőzött náluk, a vidám kérdezz-feleleket a különböző ereklyék aláírása és a közös, már a karácsonyfa alá kerülő fotók elkészítése követte – aztán kezdődhetett a játék, a valódi örömfoci.

Mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs a mások mellett Szoboszlai Dominikot, Schäfer Andrást, Kalmár Zsoltot és Bolla Bendegúzt is képviselő, Esterházy Mátyás vezette EM Sports, valamint a Szalai Ádám által alapított Játék­idő Alapítvány együttműködése. Az egyedülállónak mondható összefogás jegyében az ügynökség jótékonysági gálát rendez csütörtök este, miután Szalai Ádámmal karöltve gyűjtést indított. A „végeredmény” olyan, mint a válogatott idei teljesítménye volt: lélekemelő. Merthogy összesen 12 300 000 forint gyűlt össze – a Cseppkő Gyermekotthoni Központ és a Hajdú-Bihar Megyei Gyermekotthoni Központ öt-öt millió forint támogatást kapott, míg a fennmaradó összeget egy daganatos megbetegedésben szenvedő kisfiú gyógykezelésére ajánlották fel.

„Esterházy Mátyás csapata és játékosai példát mutatnak összefogásban és mások segítésében  – mondta Szalai Ádám, aki a komádi intézménybe is ellátogatott az EM Sports teljes stábjával. – Megtisztelő, hogy megkaptuk a lehetőséget és a felkérést e nemes cél érdekében, biztos vagyok benne, hogy a jövőben folytatjuk az együttműködést.”

Semmi kétség, nagyon jó helyre került a támogatás: a Cseppkő utcai központban kiemelt cél a tehetséggondozás, a futballtól kezdve a röplabdán és a birkózáson át a kézilabdáig megannyi lehetőségük van a gyerekeknek, hogy különböző sportágakban megméressenek. S minden elismerést megérdemel a Hajdú-Bihar Megyei Gyermekotthoni Központ is: a komádi intézmény focicsapata az elmúlt években ötször nyerte meg a Kecskeméten rendezendő Gyermekotthonok Európa-kupáját!

„Először is köszönöm Szalai Ádámnak, hogy az első perctől kezdve teljes nyitottsággal és aktív jelenléttel támogatta az EM Sports Jótékonysági Karácsonyi Gálát és a Játékidő Alapítvánnyal közös akciónkat   – fogalmazott Esterházy Mátyás. – Nagyon büszke vagyok a játékosainkra, partnereinkre és minden vendégünkre, akik lelkesen segítették az összefogásunkat, ezúton köszönöm ezt nekik is. Bízom benne, ezzel a kezdeményezéssel hagyományt teremthetünk, és többeket arra sarkallhatunk, hogy más, nehéz helyzetben lévő embereket támogassanak.”

Azokért a mosolyokért megéri…

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató