2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Nem mindenki örült annyira Zelenszkijnek az amerikai törvényhozásban

Az amerikai törvényhozók többsége állva és tapssal fogadta Volodimir Zelenszkijt, aki szerdán beszédet mondott a kongresszusban. Néhány republikánus politikus azonban inkább ülve maradt.

A Sky News jegyezte meg, hogy a beszéd előtt, Zelenszkij bevonulásakor a legtöbben megtapsolták ugyan, de volt néhány republikánus képviselő, aki inkább ülve maradt.
A brit portál szerzője szerint ez annak a jelképe lehet, hogy nem mindannyian elkötelezettek Ukrajna támogatása mellett. 

Zelenszkij részben nekik is üzenhetett a kongresszusban mondott beszédével, amelyben azt mondta: az Ukrajnának küldött amerikai pénz nem adomány, hanem befektetés a globális biztonságba és demokráciába.

A Sky News azt is megjegyezte, hogy a képviselők többsége azért továbbra is Zelenszkij és az ukránok oldalán áll. Hozzátették azt is, hogy a Biden-kormányzatnak a saját belpolitikai érdeke (a 2024-es választásokra való felkészülés), valamint az Egyesült Államok geopolitikai érdeke is azt szolgálja, hogy hozzásegítsék az ukránokat a győzelemhez.

Mindemellett Zelenszkij látogatása is segíthet abban, hogy az ukránok további támogatást kapjanak az amerikaiaktól a háborúhoz. Egy fegyvert viszont – amelyet már hónapok óta kérnek az amerikaiaktól – most sem sikerült megszerezniük Bidentől.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató