2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Rod Dreher: Zelenszkij és Ukrajna érdekei nem azonosak Amerika érdekével

Az amerikai publicista szerint manipulatív volt az ukrán elnök beszéde.

Rod Dreher a The American Conservative-on megjelent véleménycikkében úgy fogalmaz, hogy Volodimir Zelenszkijnek köszönhető, hogy az orosz hadsereg, a világ három nagyhatalmának egyike nem volt képes gyorsan lerohanni az országot.

Mondhatod, hogy ez leginkább az Egyesült Államok és a nyugati hatalmak által küldött fegyvereknek köszönhető, ami igaz is, de Zelenszkij hősies alakja, az ukrán ellenállás szimbóluma nélkül vajon Amerika küldött volna ennyi fegyvert? – tette fel a kérdést az újságíró.

Ez az ember a népe nemzeti hőse”.

– jelentette ki.Volodimir Zelenszkij a kongresszusban mondott beszédében úgy fogalmazott, hogy csak idő kérdése, Oroszország mikor csap le az Egyesült Államok szövetségeseire, amennyiben most nem állítják meg Moszkvát. Dreher említette, korábban azt mondta az ukrán elnök, hogy a világon senki sincs biztonságban az orosz agressziótól.



Dreher szerint ez egyszerűen manipulatív és téves. Zelenszkij beszédét a Bush-kormányzat „igazságtalan és ostoba iraki háborúval” kapcsolatos igazolásához hasonlította. 

Ez az egész úgy hangzik, hogy ha nem harcolunk ott ellenük, akkor majd itt kell. De nem hibáztatom ezért a nyelvezetért, az országa túléléséért harcol”

– írta Dreher, aki szerint ezek ellenére akkor is manipulatív az ukrán elnök szövege, és hozzátette, „Zelenszkij és országa érdekei nem azonosak Amerika érdekeivel”.

Felhozta. hogy Zelenszkij totális győzelmet akar aratni, ami számára azt jelenti, hogy a korábban megszállt kelet-ukrán területeket és a Krím-félszigetet is visszakapja Ukrajna.

 Ez lehetetlen. Ha ez a teljes győzelem mércéje, akkor a háború tovább fog dúlni”

– szögezte le. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató