2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Megindult a kisbenzinkutak támogatásának kifizetése

6,24 milliárd forint kerül utólag kifizetésre.

Megindult a kisbenzinkutak támogatásának kifizetése a július, augusztus és szeptember hónapokra vonatkozóan – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter.

"A vidéki üzemanyag-ellátás zavartalanságának garantálása érdekében a Kormány célzott segítséget nyújtott a kisbenzinkutakat üzemeltető, hazai kis- és középvállalkozásoknak. A támogatási program 2022 márciusától kezdve három ütemben került meghirdetésre, az érintett vállalkozások március - szeptember hónapokra vonatkozóan részesülhettek forgalomarányos, vissza nem térítendő támogatásban, amelynek mértéke literenként 20 forintot tett ki" - olvasható a gazdaságfejlesztési minisztérium közleményében.

Az ellátásbiztonságot garantáló program utolsó, július, augusztus és szeptember hónapokat érintő ütemében 467 vállalkozás számára 6,24 milliárd forintot biztosít a Kormány. A támogatások kifizetése a napokban megkezdődött.

"A teljes, 7 hónapot felölelő időszakban összességében 554 vállalkozás részesülhetett mintegy 17,15 milliárd forintnyi támogatásban. Ezáltal a kormányzati támogatás 934 db kisbenzinkút folyamatos, zavartalan működéséhez, valamint az itt dolgozók munkahelyének megőrzéséhez járult hozzá" - írták.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató