2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Pánikba estek Ukrajnában a belarusz katonai konvoj láttán

Hisztérikus cikkek jelentek meg a minap Ukrajnában, amelyek szerint az orosz egységekhez hasonló jelzést kaptak a belarusz fegyveres erők járművei, amelyekről képet is közölt az ukrán állami sajtó.

Fehéroroszországban azonnal parancsot adtak három zászlóaljnak, hogy haladjanak előre az ukrán államhatárral határos területekre. Az ukrán védők azonban készek visszaverni egy ellenséges támadást, ha szükséges - picsogta a Kanal24.ua. Ezt az Ukrán Fegyveres Erők Egyesült Erőinek parancsnoka, Szerhij Naev altábornagy jelentette be.

Elmondása szerint Kijev régió területén, a kritikus infrastruktúra egyik fontos állami objektumánál képzést tartottak azokkal az egységekkel, amelyek a meghatározott objektum védelmét végzik.

A védők összehangolt és egyértelmű fellépése igazolta, hogy készen állnak a megfelelő ellenintézkedésekre arra az esetre, ha az ellenség megpróbálná elfoglalni ezt az objektumot – mondta.

Ukrán katonai szakértők itt egyértelmű hasonlóságot láttak a “Z”, “O” és “V” betűkkel, amelyeket az ukrajnai különleges katonai művelet kezdetén az orosz katonai felszereléseken alkalmaztak. És úgy döntött, hogy a “K” Kijevet jelenti.

Azonban az ukrán katonai szakértők tévedtek, ugyanis a jelzés a belarusz közlekedési szabályok értelmében annyit jelent, hogy a szóban forgó jármű szervezett konvojban közlekedik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató