2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tucker Carlson: Zelenszkij amerikai látogatása "kétpárti mazochizmust" képviselt

A Fox News sztárműsorvezetője kommentálta az ukrán bohóc amerikai látogatását.

Tudomásunk szerint még soha senki nem szólt az Egyesült Államok Kongresszusához melegítőben, de ők sokkal jobban szeretik őt, mint téged. Üdvözöljük önöket a Tucker Carlson Tonighton - kezdte a műsorvezető.

Emlékeznek, amikor Sam Bankman-Fried megjelent Washingtonban egy pólóban és hülyeségeket szajkózott, és az összes önjelölt zseni hőssé nyilvánította? A média, a kongresszus, a Fehér Ház, mindannyian imádják ezt a fura kis fickót, akit Sam Bankman-Friednek hívnak. Emlékszik rá? - tette fel a kérdést Carlson, majd így folytatta:

Valahogy ez jutott eszünkbe, amikor Ukrajna elnöke megérkezett a Fehér Házba, úgy öltözött, mint egy sztriptízbár igazgatója, és elkezdett pénzt követelni. Meglepő módon senki sem dobta ki. Ehelyett azt tették, amit akart. Az amerikai adófizetők kijelentik, hogy Joe Biden továbbra is megadja Zelenszkijnek, amit csak követel, idézem, "amíg csak szükséges". Biden nem részletezte, hogy mi is az a "szükséges". Ameddig csak kell... hogy mit tegyen? Visszaszorítani az orosz hadsereget az invázió előtti határokhoz? Hihetően hangzik...

Valószínűleg a legtöbb amerikai ezt feltételezi, azok, akik még figyelnek. De Zelenszkij nem erre gondol, és nem is ezt kéri. Zelenszkij rendszerváltást követel Oroszországban, akárcsak Irakban, Líbiában és más bukott államok hosszú listáján. Csakhogy ezúttal az eurázsiai földtömeg szívében, az egész civilizált világ szomszédságában. Zelenszkij többször is ezt követelte, és minden dollár, amit neki küldünk, ezt a célt szolgálja. Mostanra már sokkal közelebb került a cél eléréséhez.

És mi történik, ha "nyer"? Hogyan néz ki az ezt követő káosz? Gondoltál erre? Ki fogja biztosítani a világ legnagyobb nukleáris arzenálját, ha egyszer segítünk Zelenszkijnek megbuktatni az orosz kormányt? Ki lép Putyin helyére? Furcsa módon ezek a témák már nem kerültek szóba, mert nem ez volt a lényeg. A mai washingtoni látogatásnak nem az volt a lényege, hogy a világot stabilabbá tegye, vagy bölcs döntéseket hozzon, még kevésbé az, hogy segítsen Amerikának. Ez mindig a lista alján van. A lényeg az volt, hogy az ukrán sztriptízbár menedzserének hízelegjünk, és további dollármilliárdokat adjunk neki a saját omladozó gazdaságunkból. Nehéz, sőt, talán lehetetlen is elképzelni ennél megalázóbb forgatókönyvet a világ legnagyobb országa számára. És mi szívesen hibáztatnánk ezért Joe Bident. De nem igazán tehetjük, legalábbis nem teljesen.

Ez kétpárti mazochizmus volt.

Az egypártiság él és virul, a választók minden erőfeszítése ellenére, beleértve a múlt hónapot is. És ha kételkedik benne, hogy él és virul, itt van egy kép Zelenszkijről, amit még májusban készített egy csoport idős republikánus szenátorral Kijevben. Ők vigyorogva állnak mellette ortopéd cipőben. A 70 éves Susan Collins, John Barrasso, John Cornyn, élükön a 80 éves vezérükkel, Mitch McConnell-lel. Közöttük pózol a 44 éves "Zelenskyy" egy bőrig érő pólóban, súlyemelőként görnyedve, és igyekszik vadul nézni. 



Úgy tűnik, meg vannak ijedve. Azóta, hogy egy fiatal Fidel Castro harci öltözékben jelent meg New Yorkban, az ország öregedő vezetői osztálya nem ciccegett hangosabban örömében. Imádják az egyenruhás férfiakat. Micsoda pasi. Olyan erős és határozott. Nézzék meg Mitch McConnell arckifejezését, szinte hallani lehetett az örömtől való kuncogást.

Ezt a pillanatot egyetlen racionális, a problémákat értékelő ember sem jósolta volna meg. Ha ön republikánus tisztségviselő lenne, és Zelenszkij Washingtonba jönne, talán megkérdezné őt az ukrajnai kereszténység elleni jelenlegi és folyamatban lévő háborújáról. Különösen, ha mondjuk Mitch McConnell vagy John Cornyn lennél, és a saját szavazóid közül sokan járnak vasárnap templomba. Őket talán érdekelné ez a kérdés. De McConnell és Cornyn nem említette. Egy szót sem szóltak. Ma este egy szót sem fognak hallani a televízióban arról, hogy Zelenszkij betiltott egy egész ősi keresztény felekezetet Ukrajnában, majd templomokat foglalt le, és papokat vetett börtönbe. Mitch McConnell szerint, aki láthatóan a nyolcvanas évek közepe óta nem hagyta el az irodáját, a legtöbb republikánus mindenekelőtt keresztényellenes despotizmust akar. Nem kapnak eleget. Csak könyörögnek érte. 

Putyin legyőzése, idézem, "a republikánusok első számú prioritása" - mondja Mitch McConnell, aki a republikánusokat vezeti a szenátusban.

Az első számú? A saját gazdaságunk előtt? Vagy a saját gyerekeink iskolái előtt? Vagy, ha már itt tartunk, az előtt a több mint 2000 fiatal előtt, akiket tavaly a fentanil ölt meg Mitch McConnell "szülőállamában", Kentuckyban? Vlagyimir Putyin megbüntetése Donald Trump hivatalba juttatásáért mindezeknél fontosabb, mondja Mitch McConnell. Ukrajna határai számítanak. A mi határaink nem számítanak. Talán sejthetted, hogy ezt gondolták. De ezen a ponton csak úgy előállnak, és ezt egyenesen az arcodba mondják. És természetesen a Fehér Ház is teljesen egyetért. Nézzék, ahogy Joe Biden bejelentette, hogy önök fogják fizetni az egyre fejlettebb fegyverrendszerek Ukrajnába küldését, akár tetszik, akár nem.

Az átlagos washingtoni riporterek sokkal jobban kedvelik "Zelenskyy"-t, mint téged. Ezért senki sem kérdezősködik róla. De ez egy jelentős politikai változás. Csak néhány hónappal ezelőtt egy magas rangú amerikai védelmi tisztviselő azt mondta, és idézzük: "Nincs vita arról, hogy Patriot-akkumulátorokat helyezzünk el Ukrajnában. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, amerikai csapatokat kellene mellé állítani, hogy működtessék".

Más szóval, forró háborút kellene vívni Oroszország ellen, amit nem csak a Kongresszus nem hagyott jóvá, de a legtöbb amerikai nem is sejti, hogy ez történik. De most mégis megtörténik. Tudtad ezt? Ön támogatja ezt? Ez a legfontosabb dolog? Fontosabb, mint hogy az unokaöccse meghaljon fentaniltól? Igen, mondja Mitch McConnell. De ez csak a kezdet. Mert ahogy az imént láthatták, "Zelenskyy" megérkezett Washingtonba, hogy további követeléseket támasszon. Ő a vendég, aki nem akart távozni. És minden pillanatban, amikor elviseljük őt, a követelések egyre nagyobbak lesznek.

Ha esetleg lemaradtál volna róla. Itt van egy része annak, amit az ukrán elnök mondott.

A pénzügyi támogatás szintén kritikusan fontos. És szeretném megköszönni önöknek. Köszönöm szépen. Köszönöm mind a pénzügyi csomagokat, amelyeket már biztosítottak számunkra, mind pedig azokat, amelyekről esetleg hajlandóak dönteni. Az Önök pénze nem jótékonyság. Ez egy befektetés a globális biztonságba és a demokráciába, amelyet a legfelelősebb módon kezelünk.

 

Tehát egy külföldi kormány vezetője melegítőbe öltözve betáncol az Egyesült Államok Kongresszusába, és pénzt követel. Aztán van képe azt mondani az ott ülő embereknek, akik több tízmilliárd dollárt adnak neki az önök pénzéből, hogy ez nem jótékonyság, hanem befektetés. Tényleg, mi ennek a hozama? És egyébként mi a lényege? Mi itt a cél? Mi indokolja ezt? Van történelmi adósságunk Ukrajnával szemben? Van történelmi ellenségeskedésünk a nem szovjet Oroszországgal? Nem, nem, nem. Hogyan nyerhetünk itt? Mi a hasznunk belőle? Ez nem a mi országunk? És honnan veszed, hogy így beszélsz velünk? Ennyire utáljuk magunkat? Annyira nem tiszteljük az Amerikai Egyesült Államokat, hogy ezt eltűrjük, hogy tapsolunk neki? Köszönöm, uram. Kaphatnék még egyet? Mi a baj velünk? Mi a baj a vezetőinkkel? És hová vezet ez az egész?

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató