2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Üzent a német CDU elnöke: Karácsonykor gyertyákkal melegítsétek a szobát!

A németeket arra buzdították, hogy karácsonykor gyertyákkal melegedjenek a karácsonyfa mellett.



A Die Welt olvasói felháborodtak a CDU-vezér Merz tanácsán, hogy

a karácsonyfán lévő gyertyákkal melegítsék a szobát.

A Die Welt című német lap olvasói hevesen reagáltak Friedrich Merz CDU-pártelnök nyilatkozatára, amelyben az üzemanyagválságban az energiamegtakarítás módjairól beszélt.

Merz elmondta, hogy igazi gyertyákat használt díszként a karácsonyfáján. A politikus szerint "ez önmagában természetesen növeli a belső hőmérsékletet".

"Egy ilyen helyzetben sokkal figyelmesebbé válik az ember, és természetesen arra gondol: hol lehet még energiát megtakarítani. A berlini lakásomban és az arnsbergi házunkban is csökkentettem a hőmérsékletet, és csak azokat a helyiségeket fűtöm, amelyeket valóban használunk" - mondta a politikus.

Számos hozzászóló rámutatott a megtakarítás e módjának rendkívüli veszélyére:

"Meg vagyok döbbenve egy ilyen nevetséges javaslaton, amely állítólag sok gyertya meggyújtásával fűt zárt térben! Növeli a tűzveszélyt, a széndioxid-szintet, a koromrészecskék arányát és így tovább!

Lássuk, mit fognak szólni a lakók, amikor az alacsony belső hőmérséklet miatt tömegesen penészesednek a falak!" - Karl B.

"Mi értelme van a fűtésnek? Már az ilyen kijelentések okozta vérnyomás-emelkedés is megmelengeti a szívet" - fejezte ki magát egy másik kommentelő.

"Hát igen, még melegebb lesz, ha leég a fa - írta egy felháborodott hozzászóló.

"Elviselhetetlen az a megvetés, amellyel a politikai elit lenézi az egyszerű embereket" - jegyezte meg Mathias W.


A nyugati országoknak a Moszkva elleni szankciók és az orosz üzemanyagtól való elfordulás miatt emelkedő energiaárakkal és inflációval kell szembenézniük. Az üzemanyag, különösen a gáz drágulásával az európai ipar sokat veszített versenyelőnyéből, ami a gazdaság más területeit is érinti. Az Egyesült Államok és az európai államok szintén évtizedekig rekord inflációval szembesültek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató