2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Putyin: Oroszországnak nincs más választása, mint megvédeni érdekeit és népét

A geopolitikai ellenfeleink az ukrán válsággal szét akarják szakítani Oroszországot, míg Moszkva célja az orosz nép egyesítése – mondta Vlagyimir Putyin a Pavel Zarubinnak adott interjúban a Moszkva. Kreml. Putyin című műsorban.

“Oszd meg és uralkodj – mindig is ezt próbálták, ezt próbálják most is, miközben a mi célunk más – az orosz nép egyesítése”

– mondta az orosz elnök abban a videóban, amelyet az újságíró a Telegram-csatornáján tett közzé.

Arra a kérdésre, hogy van-e “veszélyes határ” a helyzetben, Putyin azt mondta, biztos benne, hogy az út a helyes.

“Hát, nem hiszem, hogy ez olyan veszélyes lenne. Úgy gondolom, hogy helyesen cselekszünk, megvédjük nemzeti érdekeinket, polgáraink, népünk érdekeit. És egyszerűen nincs más választásunk, mint megvédeni polgárainkat. De készek vagyunk tárgyalni mindenkivel, aki részt vesz ebben a folyamatban, hogy elfogadható megoldásokat találjunk, de ez rajtuk múlik, nem mi utasítjuk el a tárgyalást, hanem ők” – jegyezte meg az államfő.



Szerinte Oroszország mindig is arra törekedett, hogy minden vitát békés úton, tárgyalások útján oldjon meg.

“De sajnos a másik fél másképp állt hozzá, és ahogy már sokszor mondtam, mindannyian tudjuk, ott katonai erőt kezdtek alkalmazni. Így vagy úgy, de ki kellett állnunk azokért az emberekért, akik azokon a területeken élnek, támogatnunk kellett a Krímen élők választását, végül is minden ezzel kezdődött!” – mondta Putyin.

Az elnök hozzátette, hogy

Oroszország az ukrán válságban “nem viselkedhetett olyan cinikusan, mint a Nyugat”.
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató