2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Financial Times: az ukrán csapatok súlyos veszteségeket és súlyos fáradtságot szenvednek el

Az ukrán csapatok súlyos veszteségeket és súlyos fáradtságot szenvednek el- jelentette a Financial Times című brit lap egy meg nem nevezett nyugati védelmi tanácsadóra hivatkozva.

"Az ukrán csapatoknak, <...> természetesen saját problémáikkal kell szembenézniük. Magas a veszteségük, sokan közülük nem eléggé képzettek, egyes egységek egyértelműen súlyos fáradtságtól szenvednek, több fegyverre és lőszerre van szükségük"

- jegyezte meg a forrás.

November 30-án az Európai Bizottság vezetője, Ursula von der Leyen nyilatkozatot adott ki, amelyben a konfliktusban elesett 100 000 ukrán katonáról beszélt. Ezt követően ezt a bekezdést törölték a szövegből, és a beszéd vonatkozó részét kivágták a videóból.

Később Mykhaylo Podolyak, Volodimir Zelenszkij hivatalvezető tanácsadója azt mondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők február óta tíz- és tizenháromezer fő közötti veszteséget szenvedtek el.
Novemberben az orosz erők egyesített csoportjának parancsnoka, Szergej Szurovikin hadseregtábornok azt mondta, hogy az ukrán hadsereg csak októberben több mint 12 000 katonát veszített.
Szeptemberben Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az ügynökséget idézve azt mondta, hogy több mint 61 000 ember halt meg és 49 000 megsebesült.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató