2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Köddel folytatódik a tavaszias karácsony, északon tartós köd lehet

Reggeltől kezdve sok helyen lesz köd az országban, a tavasziasabb időjárás azonban megmaradhat, a hőmérséklet ugyanis akár 15 fok körül is alakulhat.
Sokfelé indul köddel karácsony másnapja, ez északon, illetve északkeleten tartósan megmaradhat napközben is. Naposabb időszakok a Dunántúlon és délen lehetnek, máshol viszont inkább felhősebb időre van kilátás – írja az Időkép.



A prognózis szerint keleten, délkeleten néhol kisebb eső is kialakulhat. A Dunántúl déli felén és a középső tájakon átmenetileg megerősödik a délnyugati szél.

Délutánra 5 és 15 fok közé melegszik a levegő, északon lesz hidegebb, délnyugaton legenyhébb az idő.

Keddre virradóan hidegfront érkezik elszórt esővel, záporokkal. Napközben viszont már felszakadozik a felhőzet észak felől, kisüt a nap, csak délen lehetnek még felhősebb területek.

Itt gyenge eső, keleten záporok még előfordulhatnak. Az ország nagy részén erős lesz az északnyugati szél. A hajnal nagyrészt fagymentes lesz, délután pedig 6-11 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki tartós, sűrű köd miatt. Borsod-Abaúj-Zemplén megye akár hat óránál is sűrűbb köd várható, a látástávolság pár száz méter lehet. Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, ezt követően nem a veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Megdőlt a karácsonyi melegrekord
Korábban az Index is beszámolt arról, hogy december 24-én, Budapesten egy 64 éves csúcs dőlt meg a hőmérsékletet figyelembe véve. Az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint szombaton 13,1 fokot mértek Lágymányosnál, ami több tizeddel meghaladta az eddigi éllovas értéket.

A tájékoztatás szerint a mostani adat több tized fokkal is meghaladta az eddigi csúcstartó, 1958-as rekordot. Akkor Istvánmezőn 12,5 fokot jegyeztek fel. A tájékoztatás szerint a főváros közigazgatási határán kívül még ennél is melegebb volt: a budakeszi állomáson ugyanis 13,3 fokot mértek a szakemberek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató