2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

2024-ig meghosszabbítják a babaváró támogatást

Ahogy várható volt, Magyarország kormánya továbbra is elkötelezett a családtámogatások terén.

 A kormány döntése alapján 2024-ig meghosszabbodik a babaváró támogatás igénybevételének lehetősége. Az erről szóló videó szerdán jelent meg a kormany.hu-n. 

A babaváró támogatás olyan 10 millió forintos, kamatmentes kölcsön, amely akár teljes egészében támogatássá válhat: az első gyermeknél a várandósság 3. hónapja után három évig nem kell törlesztőrészletet fizetni, a második gyermeknél a törlesztőrészlet felfüggesztése mellett elengedik a fennmaradó hitel 30 százalékát (tízmillió forint esetén például hétmillió forintot), a harmadik gyermeknél pedig a fennmaradó hitel teljes összegét.


Orbán Viktor már a múlt hét folyamán is nyilatkozott a témában. A miniszterelnök év végi nemzetközi sajtótájékoztatóján újságírói kérdésekre jelezte, többféle otthonteremtési támogatás van jelenleg, egy kifut, a többi megmarad. Szavai szerint a Babaváró hitelről viták szoktak lenni,

„mi vagyunk többen, akik meg akarjuk tartani”.

Varga Mihály pedig korábban kijelentette: maradéktalanul rendelkezésre állnak az ország biztonságos működtetéséhez, az energiaellátásához és a magyar családok védelmét szolgáló intézkedések fenntartásához szükséges források.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató