2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Zelenszkij a BlackRock vezérével tárgyalt Ukrajna ujjáépítésével kapcsolatban

Volodimir Zelenszkij Ukrajna elnöke megbeszélést folytatott a világ legnagyobb befektetési társaságának vezérigazgatójával. A BlackRock nevű cégről beszélünk, melynek vezetője Larry Fink. 

A BlackRock több hónapja dolgozik Ukrajna helyreállítására szolgáló alapok strukturálásán. Zelenszkij és Fink egy előzetes megbeszélésen megegyeztek ebben.

Új megállapodások

Az új tárgyalások során Ukrajna vezetője és a BlackRock befektetési óriáscég vezetője úgy döntött, hogy az Ukrajna helyreállításában részt vevő összes résztvevő, valamint a potenciális befektetők koordinációjára összpontosítanak. A fő cél az, hogy a folyamat valamennyi résztvevője egységes álláspontot alakítson ki, és befektetéseket vonzzon az ukrán gazdaság fő ágazataiba.

Az is ismertté vált, hogy a BlackRock felső vezetői a közeljövőben személyes látogatást terveznek Ukrajnában. Ugyanakkor Zelenszkij köszönetet mondott Larry Finknek a projektet fejlesztő szakmai csapat munkájáért.
 
Amit a BlackRockról tudni lehet: 

A BlackRock, Inc. egy New York-i székhelyű amerikai multinacionális befektetési társaság. Az 1988-ban alapított, kezdetben kockázatkezelési és fix kamatozású intézményi vagyonkezelőként működő BlackRock a világ legnagyobb vagyonkezelője, 2022 januárjában 10 billió amerikai dollárnyi kezelt vagyonnal.

A BlackRock világszerte 70 irodával működik 30 országban. és ügyfelei 100 országban. A Vanguard és a State Street mellett a BlackRockot a három nagy indexalap-kezelő egyikeként tartják számon, amely uralja a vállalati Amerikát.

A BlackRock részvényei 703,26 dolláron forognak a piacon - a cikk írásakor - a Yahoo! adatai szerint. Piaci kapitalizációja 105,6 milliárd dollár.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató