2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Belarusz védelmi minisztérium: a légvédelem lőtte le az ukrán S-300-as rakétát

A BelTa fehérorosz állami hírügynökség korábban azt jelentette, hogy egy ukrán SZ-300-as légvédelmi rakéta csapódott be fehérorosz területen.

Mint arról már beszámoltunk, sajtóértesülések szerint fehérorosz területre csapódott egy rakéta, melyet egy ukrán Sz-300-as légvédelmi rendszer lőhetett ki, erről ír legalább is a Portfolio a fehérorosz breszti régió helyi Vkontakte-oldalain felbukkant információk alapján. Az első információk szerint áldozatok nincsenek. 

A fehérorosz védelmi minisztérium a nap folyamán megerősítette a korábbi hírt, miszerint a fehérorosz légvédelem lőtte le csütörtökön helyi idő szerint 10 óra tájban az SZ-300-as ukrán rakétát. A BelTa fehérorosz állami hírügynökség korábban azt jelentette, hogy egy ukrán SZ-300-as légvédelmi rakéta csapódott be fehérorosz területen.

A védelmi minisztérium Telegram-csatornáján közölt jelentés szerint a fehérorosz légvédelem Breszt megye Ivanava kerületében, Harbaha településnél lőtte le az ukrán rakétát, melynek darabjait egy szántóföldön találták meg. Az eseményről tájékoztatták Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnököt.

 

MTI

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató