2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Világszerte imádkoznak XVI. Benedekért

Az olasz püspöki kar imára szólított fel XVI. Benedekért, miután a Vatikán megerősítette a nyugalmazott egyházfő egészségi állapotának romlását.

Az olasz püspöki kar (Cei) imára szólított fel XVI. Benedekért, miután a Vatikán megerősítette a nyugalmazott pápa egészségi állapotának romlását. A 2013-ban lemondott egyházfő saját temetéséről is rendelkezett.

Matteo Zuppi bíboros, Bologna érseke, a püspöki kar elnöke hangoztatta, hogy a testület tagjai csatlakoznak Ferenc pápa felhívásához, aki azt kérte, imádkozzanak XVI. Benedekért.

A világ számos részéből csatlakoztak Ferenc pápa felhívásához: Charles Jude Scicluna máltai érsek, aki korában Joseph Ratzinger közeli munkatársa volt a Hittani Kongregációban, közösségi oldalán csatlakozott a felhíváshoz. Hasonlóképp Szvjatoszlav Sevcsuk görögkatolikus ukrán nagyérsek is, aki novemberben találkozott az emeritus pápával.

Aggodalmát fejezte ki, és imáját biztosította XVI. Benedek javulása érdekében a római zsidó közösséget vezető Riccardo Di Segni főrabbi.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató