2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Humen: Biztonsági őrök vertek meg egy orosz férfit Budapesten, mert “melegnek nézett ki”

A "meleg" magazin írását változtatás nélkül közöljük.

Nyilvános Facebook-bejegyzésben számolt be róla Jevgenyij Beljakov, Magyarországon élő orosz fiatalember, hogy csütörtök este a Wesselényi utcai 4es-6os bár biztonsági őrei megverték.

Jevgenyij hazafelé tartott, a Wesselényi utcai megállóban szállt volna fel a villamosra, és amíg a következő szerelvényre várt, betért a már említett kocsmába. A biztonsági őrök, azonban közölték vele, hogy ott nem maradhat. Megkérdezte, miért nem, hiszen a hely nyilvánvalóan nyitva volt. Az őrök erre közölték vele, hogy melegnek néz ki “és zavarni fogja a többi vendéget.”

A férfi nem volt hajlandó távozni, hanem közölte, hogy szeretné használni a mosdót. “Melegeknek pláne nincs megengedve a WC használata” – közölték az őrök. Jevgenyij a figyelmeztetés ellenére elindult a mosdó felé, ám az őrök karon fogták, rugdosni kezdték és kitették a kocsmából. Az utcán a földre lökték, és miután felállt és kiabálni kezdett velük, azok ismét beleütöttek.

“Nos, nem ez az első alkalom életemben, hogy ilyen elbánásban részesülök. Elvégre Oroszországban születtem és nőttem fel. Úgyhogy többnyire jól vagyok, mind lelkileg, mind fizikailag” – írja Jevgenyij a bejegyzés végén. A Háttér Társaság már felajánlotta neki a jogi segítségnyújtást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató