2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Bartus László őrjöng: Orbán fasiszta állama Orbán vezetése alatt soha nem lesz már demokrácia

A kommunista firkász elszabadult. 

„2022 nem volt jó év, de a demokráciák szempontjából mutatott pozitív fejleményeket. Mindenek előtt azt, hogy a magukat »keresztény államnak« nevező illiberális fasiszta diktatúrák lelepleződtek, részben Putyin tömeggyilkos, népirtó, területszerző és terrorista háborújának is köszönhetően. A demokratikus Nyugat rég nem látott módon összefogott, a kétszínű és álnok Merkel-korszakhoz képest elvszerűséget mutatott, a liberális jogállamba vetett hit és a Nyugat identitása is megerősödött.

A pozitív fejlemények közé tartozik, hogy az Európai Unió nemcsak Oroszországot, hanem az Orbán-féle magyar fasiszta diktatúrát is szankcionálta, intézkedéseivel elhelyezte Orbánt a világpolitikában a szalonképtelen antidemokratikus rendszerek között. Orbán nyílt oroszpárti és Európa-ellenes politikája a legteljesebb elutasításban részesült, zsarolásaival, kudarcba fulladt vétóival és készínűségével végképp kiírta magát az európai politikusok sorából. Az EU Ukrajnáért adott neki látszatengedményt, de ez már nem a Merkel-féle elvtelen engedmények megismétlése.

A harc azonban még nem dőlt el, a demokrácia és a szabadság ellenségei nem szenvedtek vereséget, az elmúlt évet sikeresen túlélték. Ezért a következő év ennek a harcnak a folytatása lesz, ami a mostaninál sokkal nagyobb erőt, kitartást, elszántságot és határozottságot igényel. A nyugati demokráciáknak meg kell érteniük azt, hogy nem lehetnek elnézőek, megértőek, toleránsak, gyávák és gyengék a fasisztákkal szemben, s nem tehetnek semmiféle engedményt nekik, mert azt azonnal kihasználják.

Orbán fasiszta állama Orbán vezetése alatt soha nem lesz már demokrácia, minden trükközése csak arra irányul, hogy fasiszta rendszerének fenntartásához megszerezze az általa gyalázott demokratikus országok pénzét. Merkel történelmi bűne, hogy tíz éven át finanszírozta az Európai Unó első fasiszta államát, amivel kevés híján bukásba, de óriási identitásválságba sodorta Európát és a világ demokráciáit. Ezt nem folytathatja és nem ismételheti meg az EU. A szakítás kevés az átkos merkeli örökséggel, ennél több kell.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató