2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Pedofíliát népszerűsítő színdarabot támogat a német állam

A pedofíliát és a pedofilokat megértő hangnemben bemutató színdarabot készítenek a Theater unterm Dach színházban, amelyet a berlini városi tanács és egy német állam által finanszírozott művészeti program is támogat – számolt be az Alapjogokért Központ.

Emlékeztetnek: az elmúlt években számos alkalommal találkoztunk olyan esetekkel, amikor különböző NGO-k vagy aktivista csoportok megpróbálták normalizálni a pedofíliát, mondván, hogy ez is csak egy szexuális irányultság.

Azonban ez az első európai eset, amikor mindezt adófizetők pénzéből teszik.

A színdarab készítői egyenesen azt állítják, hogy „durva leegyszerűsítések és bűnügyekkel kapcsolatos félreértések alakították ki a pedofilokról a társadalomban jelenleg élő képet”.

A Reduxx nevű feminista híroldal szerint a színdarab egy Adam nevű férfiról szól, aki a gyermekek iránt vonzódik, s az ebből fakadó érzelmeivel küszködik. A cikkből kiderül: a berlini városi tanács nem először nyújt pénzügyi támogatást aggályos projektekre. 1969-ben Helmut Kentler szexológus kapott például támogatást, hogy letesztelje elméletét, miszerint a pedofilok is jó nevelőszülőkké válhatnak. Ennek megfelelően árva gyermekek kerültek pedofilok gondozásába. A program harminc évig működött az állam tudtával, miközben számos gyerek szexuális bántalmazás áldozata lett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató