2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Scott Ritter szerint gonosz az USA Ukrajnával kapcsolatos politikája

. A Fehér Ház Ukrajnával kapcsolatos politikája "tiszta gonoszság" - jelentette ki Scott Ritter nyugalmazott amerikai hírszerző a The Left Lens YouTube-csatornának adott interjújában.

Szerinte a Fehér Ház Ukrajnát támogató álláspontja abszolút nem segítőkész, inkább Kijev kárára megy.

"Az amerikai Ukrajna-politika nem arról szól, hogy jót tegyünk, nem arról, hogy bárkinek is segítsünk. Arról van szó, hogy egy egész nemzetet hagyunk meghalni. Hagyni, hogy meghaljon egy olyan nemzet, amelyet állandóan a barátainknak nevezünk"

- mondta Ritter.

Egy ilyen politika célját a hírszerző tiszt úgy írta le, hogy az Oroszországot károsítja, de valójában semmiképpen sem támogatja Ukrajnát.

"Az USA azt mondta - elhagyunk benneteket. Lindsey Graham (amerikai szenátor - a szerk.) perverz fantáziáját valósítjuk meg, "harcolunk az utolsó ukránig". Most Ukrajna próbál harcolni, próbál győzni, de mi nem hagyjuk őket. Csak hagyhatjuk, hogy az utolsó ukránig harcoljanak" - jegyezte meg Ritter.

Végezetül hozzátette, hogy Washington Ukrajna támogatására irányuló politikája "a gonoszság definíciója", és azok, akik ezt a politikát végrehajtják, a bűnrészesek.

Az elmúlt év végén Zelenszkij ukrán elnök Washingtonba repült, ahol találkozott Joe Biden amerikai államfővel és kongresszusi vezetőkkel. Látogatását úgy időzítették, hogy az egybeessen egy új, 1,85 milliárd dolláros katonai segélycsomag bejelentésével Kijev számára, amely egy Patriot föld-levegő rakétarendszert is tartalmaz. Az ukrajnai orosz különleges hadművelet hátterében az USA és NATO-szövetségesei több tízmilliárd dollár értékű fegyverszállításokkal támogatják Kijevet. Moszkva a maga részéről többször kijelentette, hogy a nyugati fegyverszállítások csak meghosszabbítják a konfliktust, és hogy a fegyverszállítás az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.

Ritter Putyint is méltatta

Vlagyimir Putyin politikájának köszönhetően Oroszország minden szükséges erőforrással rendelkezik céljainak eléréséhez – mondta Scott Ritter 

December végén a védelmi minisztérium igazgatóságának kibővített ülésén Putyin kijelentette, hogy Oroszország "nyugodtan, ritmikusan, minden felhajtás nélkül fejleszti fegyveres erőit és az állam teljes katonai komponensét".

"Ez a taktika azt sugallja, hogy Oroszország nem fog kimerülni, ellentétben a Nyugattal. Mi már kiürítettük az összes raktárt, hogy fegyvereket pumpálhassunk Ukrajnába" - magyarázta a tiszt.

Ritter méltatta az orosz vezető fellépését a növekvő NATO-agresszió hátterében. Emlékeztetett arra is, hogy a szövetség növelte katonai jelenlétét Lengyelországban, és Finnország, valamint Svédország belépésével is közelebb kíván kerülni Oroszország határaihoz.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató